Main content

eHerkenning is dé manier van inloggen voor ondernemers. Met eHerkenning maken organisaties hun diensten veilig online toegankelijk en krijgen meer zekerheid over de identiteit van hun klant.

2017

Ondernemers kunnen bij 332 organisaties in de (semi-)publieke sector veilig inloggen met eHerkenning. Een stijging van 26% ten opzichte van een jaar eerder.

In juni van 2017 spraken zeven overheidsorganisaties uit dat zij eHerkenning vanaf 2018 gaan inzetten voor de digitale dienstverlening aan ondernemers. Daardoor hebben ondernemers straks nog maar één inlogmiddel nodig om online zaken als belastingen, subsidies, voertuigoverschrijvingen en wijzigingen in het Handelsregister te regelen.

2018

In 2018 groeit eHerkenning verder door. Ondernemers kunnen bij een steeds groter aantal organisaties inloggen en zo hun zaken eenvoudig regelen. Naast de gezamenlijke overstap van zeven overheidsorganisaties zijn er nog twee belangrijke ontwikkelingen die komend jaar tot een verdere groei van eHerkenning leiden:

eIDAS-verordening is vanaf september 2018 van kracht

Europese burgers en bedrijven moeten vanaf 29 september 2018 met de door Europa erkende inlogmiddelen toegang krijgen tot de digitale dienstverlening. Deze verplichting geldt voor alle publieke organisaties en private organisaties met een publieke taak die inlog-middelen op niveau 'substantieel' en/of 'hoog' accepteren. Met een aansluiting op een eHerkenning | Idensys makelaar, kunnen deze organisaties tijdig voldoen aan de eIDAS-verordening (zie pagina 9: eIDAS).

eHerkenning krijgt een juridische basis

In de wet Digitale Overheid (voorheen bekend als wet GDI), wordt de digitale toegang tot dienstverlening voor burgers en bedrijven geregeld. Ook het gebruik van eHerkenning wordt hierin wettelijk vastgelegd. Zo worden dienstverleners op termijn verplicht om eHerkenning te accepteren binnen de digitale dienst-verlening aan ondernemers. In 2018 wordt de wet verder voorbereid.

 

eHerkenningsmiddelen: 278.786 (2016: 280.554) Authenticaties: 6 miljoen (2016: 5.9 miljoen) Aangesloten organisaties: 332 (2016: 263)

Pilots Idensys gaan in 2018 door

Sinds 2016 kunnen Nederlandse burgers gebruik maken van Idensys om in te loggen bij geregistreerde pilotorganisaties. Deze pilots worden verlengd in 2018. Ook private organisaties kunnen zich aansluiten via de erkende makelaars van Idensys.

2018 in teken van groei

Met eHerkenning kunnen ondernemers zich nu al online identificeren bij meer dan 300 overheidsorganisaties. In 2018 komen hier meerdere grote instanties bij, zoals de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en UWV. Hiermee groeit eHerkenning uit tot hét inlogmiddel voor ondernemers.

eHerkenning in 2017

Met eHerkenning kunnen ondernemers zich nu al online identificeren bij meer dan 300 overheidsorganisaties.

In 2018 komen hier meerdere grote instanties bij, zoals de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en het UWV.

Zo Hiermee groeit eHerkenning uit tot hét inlogmiddel voor ondernemers.
 
Bent u een ondernemer en neemt u online diensten af van de overheid? Kies dan een inlogmiddel van eHerkenning op het betrouwbaarheidsniveau dat gevraagd wordt door de organisaties waar u wilt inloggen. Zo weet u zeker dat u ook in 2018 uw zaken eenvoudig online kunt regelen.

Bent u een overheidsorganisatie? Sluit u dan aan op eHerkenning en zorg ervoor dat ondernemers ook veilig bij uw organisatie kunnen inloggen.

Wilt u meer weten over de groei van eHerkenning? Kijk dan op www.eHerkenning.nl [in beeld brengen: een initiatief van Rijksoverheid]