Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Met deze en vele andere producten en diensten helpen we de overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze functies? Of wil je meer weten over werken bij Logius? Neem gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Kom werken bij Logius, in het hart van de digitale overheid

Ga je bij Logius aan de slag, dan zet je jouw kennis en ervaring in voor heel Nederland. Samen met fijne en behulpzame collega’s werk je (agile) aan een digitale overheid voor iedereen. En dat in een omgeving waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de zaken op te pakken die jij belangrijk vindt. Waar innovatie centraal staat. En waar je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen. Wees welkom in het hart van de digitale overheid!

Collega’s over Logius

Een aantal collega’s vertelt tijdens ons planningsevenement wat ze doen bij Logius. En hoe het is om bij ons te werken.

*Opzwepende muziek speelt*

Verschillende medewerkers van Logius:
Ik werk nu een half jaar met veel plezier bij Logius. Inmiddels meer dan acht jaar. Ik werk nu vijf jaar bij Logius. Ik hoor bijna bij het meubilair als je het zo bekijkt. Logius is het hart van de digitale samenleving. Ik vind het heel erg prettig om de stem van onze stakeholder, waaronder de burger, te kunnen vertalen in gebruiksvriendelijke producten en software. Bij Logius werken wij volgens Safe. Dat is opgeschaald agile werken. De organisatie is ingericht om een flexibele en wendbare organisatie te zijn en snel in te kunnen spelen op de ontwikkelingen die plaatsvinden. De voldoening uit mijn werk haal ik uit oplossen van bepaalde vraagstukken. Ook vind ik het leuk om mee te werken aan de verbetertrajecten. Voor de overheid is het belangrijk dat iets betrouwbaar is en veilig, nou, dat is mijn vakgebied. En ik hoef dan niet te vragen: moeten we dat wel of moeten we dat niet doen? Het moet gewoon goed zijn. De functionele wens of eis zo neer te zetten dat het ook beheersbaar is en dat het ook gebruikt kan worden door andere collega's. Dat is een continu proces en dat daagt continu uit. Je moet op zoek gaan naar de meeste waarde die je kan leveren. Maar dat moet je ook kunnen verantwoorden, want daar is niet iedereen het altijd mee eens. In mijn rol vind ik het eigenlijk wel heel leuk om dat te doen. Voor mij is de voldoening echt talentgericht werken. Ik ben zelf echt, zoals ze zeggen een verbinder, en daar is ruimte voor. Waarbij traditioneel veel van bovenaf werd opgegeven van: zo moeten jullie gaan werken. Is er nu eigenlijk de kans voor teams om zichzelf te organiseren. Dat geeft heel veel vrijheid. Ik stelde een aantal vragen van: kan ik dit doen, mag ik dit doen? En de reacties waren altijd: ja, natuurlijk kan je dat doen en mag je dat doen, ga daarvoor. Al gauw proef je hier dat bij Logius echt die ondernemende sfeer eruit kwam. Er werd de gelegenheid geboden om intern door te groeien naar iets anders en die heb ik met twee handen aangegrepen. Als coach fungeren voor jonge mensen die ieder hun eigen vak aan het uitvoeren zijn, dat is echt heel gaaf om te kunnen doen. Wij zijn een heel leuk, maar serieus team. Een geoliede machine. Ik heb echt het gevoel dat ik mezelf kan zijn. Het is een goede balans tussen serieus werk, maar ook tijd en ruimte voor gewoon leuke dingen. Ik kan veel sfeer brengen. Dus we proberen wel plezier te maken, maar ook hard te werken. En we zijn ook vaak toch aan het pionieren. Het is hard werken, maar we doen dat gezamenlijk, in verbinding met elkaar. Het is keihard werken, keihard lachen en keihard genieten.

*Muziek eindigt*

Logo Logius, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verschijnt in beeld.

Beeldtekst: Meer weten?
www.logius.nl/werkenbij

Actuele vacatures

 • Junior Ketenbeheerder Digitale Overheid

  Standplaats: Den Haag

  DigiD, de Berichtenbox of MijnOverheid; iedereen in Nederland maakt wel eens gebruik van de digitale producten en diensten van Logius. Onze dienstverlening zorgt ervoor dat burgers en bedrijven makkelijk digitaal zaken kunnen doen met de overheid. Denk aan het indienen van een belastingaangifte of doorvoeren van een adreswijziging bij je gemeente.Vind jij het boeiend om mee te werken aan het ICT-landschap van Nederland? Beschik je over de nodige ervaring met Agile werken of spreekt deze werkwijze je aan? Dan gaan we graag met jou in gesprek!Jouw uitdaging
 • Informatiebeveiliging specialist Digitale Overheid

  Standplaats: Den Haag

  Terwijl iedere Nederlander gebruikmaakt van de grote digitale overheidsportalen als DigiD en Mijn Overheid, is een team van specialisten continu bezig met de security en privacy van alle data. Zin in die spannende uitdaging?Jouw uitdaging?Jij houdt de digitale dienstverlening van Nederland veilig en werkt hierin met de modernste technieken. Het terrein waarin je adviseert en opereert is breed. We noemen je belangrijkste werkgebieden.
 • Security engineer Digitale overheid

  Standplaats: Den Haag

  Wil je werken aan een van de meest kritieke en complexe digitale infrastructuren van Nederland? Welkom bij Logius. Waar iedere Nederlander dagelijks gebruikmaakt van DigiD en Mijn Overheid, is een team van specialisten continu bezig met de security en privacy van alle data. Wij zoeken jou!Jouw uitdagingJe houdt de digitale dienstverlening van Nederland veilig en werkt met de modernste technieken. Het terrein waarin je adviseert en opereert is heel breed. Je draagt bij aan het opzetten, beheren en gebruiken van systemen rondom vulnerability management, intrusion detection, loganalyse en firewalls.Dit zijn je belangrijkste werkgebieden:
 • API integratiespecialist

  Standplaats: Den Haag

  Wil je elke dag opnieuw je IT-kennis verdiepen? Dan moet je bij Logius in Den Haag zijn. Hier werk je als specialist API-integratie in een super innovatieve omgeving en met de nieuwste technieken. En je hebt ook nog eens een baan met impact. Want de bestaande én nieuwe API-integraties en koppelingen die ervoor zorgen dat particulieren, ondernemers en de overheid betrouwbaar en veilig gegevens kunnen uitwisselen, die ontwikkel en verbeter jij!
 • Data Analist - Team data bedrijfsvoering.

  Standplaats: Den Haag

  Welkom bij Logius. Wij zijn de motor achter de overheidsplatformen waar iedere Nederlander gebruik van maakt. Er worden grote stappen gezet op het gebied van datagedreven werken en dat maakt de rol van een data analist zowel belangrijk als uitdagend. Wil jij deel uitmaken van een organisatie waar de belangen groot zijn en het speelveld ontzettend interessant is?Jouw uitdaging
 • Product Owner team data bedrijfsvoering

  Standplaats: Den Haag

  Ben jij op zoek naar een inspirerende omgeving waar je als product owner impact kan maken? Logius wil de interne bedrijfsvoering verder professionaliseren. En heeft daarvoor een grote behoefte naar stuurinformatie. Om grip te krijgen op de financiële huishouding. En integraal te kunnen sturen op de dienstverlening van Logius.. Help jij de directie en bedrijfsvoeringsafdelingen met het realiseren van hun doelstellingen?Jouw uitdaging?
 • Functioneel Beheerder Publicatieplatform Uitvoeringscontent

  Standplaats: Den Haag

  Ben jij een functioneel beheerder met affiniteit met de online publicatiewereld? Dan willen we jou heel graag bij KOOP, in het team dat werkt aan het publicatieplatform voor uitvoeringsorganisaties.Kom jij zorgen dat overheidsorganisaties gemakkelijk belangrijke informatie kunnen publiceren over uitvoeringstaken, toezicht en handhaving? Bij KOOP in Den Haag ga jij bijdragen dat onze samenleving optimaal wordt geïnformeerd over deze onderwerpen.
 • Platform engineer

  Standplaats: Den Haag

  Ben jij de platform engineer die een nieuwe uitdaging zoekt? Welkom bij Logius. Hier werk je voor Nederland en draag je zorg voor een stevig platform waarop belangrijke applicaties als DigiD en MijnOverheid landen. In een omgeving die je vakkennis en ervaring een boost geeft.Jouw uitdagingJe beheert en ontwikkelt gemeenschappelijke producten en diensten op een stevig platform waarop maatschappelijk essentiële applicaties landen, zodat deze applicaties op een veilige en snelle manier waarde kunnen leveren. Dat is het Logius-platform. Met dit platform nemen we overheidsorganisaties zaken als hosting, housing en informatiebeveiliging uit handen én bieden we ruimte om nieuwe digitale diensten te ontwikkelen. \Jouw taak?
 • Technisch applicatiebeheerder

  Standplaats: Den Haag

  Ben jij de ervaren technisch applicatiebeheerder die meer verdieping zoekt in OPS? Hou je van een uitdaging in een technisch complexe omgeving? Wil je samenwerken met de beste IT-specialisten? Welkom bij Logius, in het team dat werkt aan de nieuwe Omgevingswet.
 • Contractmanager ICT

  Standplaats: Den Haag

  DigiD en Mijn Overheid zijn maar een paar voorbeelden van de digitale diensten die Logius biedt aan de Nederlandse Overheid. Als contractmanager ICT bij Logius in Den Haag ben jij mede verantwoordelijk voor onze meest belangrijke dienstverlening. Jij managet dagelijks diverse contracten en zorgt ervoor dat de contractdoelstellingen behaald worden. Zo draag jij bij aan de verdere ontwikkeling van een digitale overheid die werkt voor iedereen.
 • Applicatie Architect Digipoort

  Standplaats: Den Haag

  De Digipoort van Logius verwerkt jaarlijks 70 miljoen berichten van en naar de overheid. Het is een ontzettend grote applicatie die ‘gewoon’ moet werken, voor iedereen in Nederland. Wil jij als architect deze digitale dienstverlening van Nederland continu verbeteren en werken met moderne technieken? Kom dan naar Logius!
 • Solution Architect Digipoort

  Standplaats: Den Haag

  De Digipoort van Logius verwerkt jaarlijks 70 miljoen berichten van en naar de overheid. Het is een ontzettend grote applicatie die ‘gewoon’ moet werken, voor iedereen in Nederland. Wil jij als solution architect hieraan je steentje bijdragen? Je zult er geen spijt van krijgen!

Staat jouw vacature er niet bij?

Logius is continu op zoek naar nieuwe collega's. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verhalen van Logius collega's

Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.