Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Met deze en vele andere producten en diensten helpen we de overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze functies? Of wil je meer weten over werken bij Logius? Neem gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Kom werken bij Logius, in het hart van de digitale overheid

Ga je bij Logius aan de slag, dan zet je jouw kennis en ervaring in voor heel Nederland. Samen met fijne en behulpzame collega’s werk je (agile) aan een digitale overheid voor iedereen. En dat in een omgeving waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de zaken op te pakken die jij belangrijk vindt. Waar innovatie centraal staat. En waar je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen. Wees welkom in het hart van de digitale overheid!

Collega’s over Logius

Een aantal collega’s vertelt tijdens ons planningsevenement wat ze doen bij Logius. En hoe het is om bij ons te werken.

*Opzwepende muziek speelt*

Verschillende medewerkers van Logius:
Ik werk nu een half jaar met veel plezier bij Logius. Inmiddels meer dan acht jaar. Ik werk nu vijf jaar bij Logius. Ik hoor bijna bij het meubilair als je het zo bekijkt. Logius is het hart van de digitale samenleving. Ik vind het heel erg prettig om de stem van onze stakeholder, waaronder de burger, te kunnen vertalen in gebruiksvriendelijke producten en software. Bij Logius werken wij volgens Safe. Dat is opgeschaald agile werken. De organisatie is ingericht om een flexibele en wendbare organisatie te zijn en snel in te kunnen spelen op de ontwikkelingen die plaatsvinden. De voldoening uit mijn werk haal ik uit oplossen van bepaalde vraagstukken. Ook vind ik het leuk om mee te werken aan de verbetertrajecten. Voor de overheid is het belangrijk dat iets betrouwbaar is en veilig, nou, dat is mijn vakgebied. En ik hoef dan niet te vragen: moeten we dat wel of moeten we dat niet doen? Het moet gewoon goed zijn. De functionele wens of eis zo neer te zetten dat het ook beheersbaar is en dat het ook gebruikt kan worden door andere collega's. Dat is een continu proces en dat daagt continu uit. Je moet op zoek gaan naar de meeste waarde die je kan leveren. Maar dat moet je ook kunnen verantwoorden, want daar is niet iedereen het altijd mee eens. In mijn rol vind ik het eigenlijk wel heel leuk om dat te doen. Voor mij is de voldoening echt talentgericht werken. Ik ben zelf echt, zoals ze zeggen een verbinder, en daar is ruimte voor. Waarbij traditioneel veel van bovenaf werd opgegeven van: zo moeten jullie gaan werken. Is er nu eigenlijk de kans voor teams om zichzelf te organiseren. Dat geeft heel veel vrijheid. Ik stelde een aantal vragen van: kan ik dit doen, mag ik dit doen? En de reacties waren altijd: ja, natuurlijk kan je dat doen en mag je dat doen, ga daarvoor. Al gauw proef je hier dat bij Logius echt die ondernemende sfeer eruit kwam. Er werd de gelegenheid geboden om intern door te groeien naar iets anders en die heb ik met twee handen aangegrepen. Als coach fungeren voor jonge mensen die ieder hun eigen vak aan het uitvoeren zijn, dat is echt heel gaaf om te kunnen doen. Wij zijn een heel leuk, maar serieus team. Een geoliede machine. Ik heb echt het gevoel dat ik mezelf kan zijn. Het is een goede balans tussen serieus werk, maar ook tijd en ruimte voor gewoon leuke dingen. Ik kan veel sfeer brengen. Dus we proberen wel plezier te maken, maar ook hard te werken. En we zijn ook vaak toch aan het pionieren. Het is hard werken, maar we doen dat gezamenlijk, in verbinding met elkaar. Het is keihard werken, keihard lachen en keihard genieten.

*Muziek eindigt*

Logo Logius, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verschijnt in beeld.

Beeldtekst: Meer weten?
www.logius.nl/werkenbij

Actuele vacatures

 • Service Manager Digitale Overheid

  Standplaats: Den Haag

  Wil jij een sleutelrol vervullen in het faciliteren van veilige en moeiteloze communicatie tussen burgers, bedrijven en de overheid? Logius biedt deze mogelijkheid met oplossingen zoals DigiD en MijnOverheid. In onze dynamische technologische omgeving is de rol van een Service Manager net zo dynamisch. Ben jij klaar om deel uit te maken van een organisatie waar de belangen groot zijn en het speelveld ontzettend interessant is? Word Service Manager bij Logius en vorm de toekomst van de Digitale Dienstverlening.
 • IT Auditor

  Standplaats: Den Haag

  Zoek jij als ervaren IT-auditor een plek waar je echt het verschil kunt maken? Welkom bij Logius. Wij zorgen ervoor dat burgers en bedrijven veilig en gemakkelijk kunnen communiceren met de overheid, op platformen zoals DigiD, Digipoort en MijnOverheid. Dat doen we met een team van enorm gedreven en leergierige IT-specialisten. Word jij de kartrekker in het toetsen van de compliance van onze interne organisatie?
 • Junior IT Auditor

  Standplaats: Den Haag

  Wil je een carrièrestap maken naar een plek waar je echt het verschil kunt maken? Welkom bij Logius. Wij zorgen ervoor dat burgers en bedrijven veilig en gemakkelijk kunnen communiceren met de overheid, op platformen zoals DigiD, Digipoort en MijnOverheid. Dat doen we met een team van enorm gedreven en leergierige IT-specialisten. Kom jij ons team interne auditors versterken?
 • Product Owner Digitale Publicaties

  Standplaats: Den Haag

  Bij Logius werken we in het hart van de digitale overheid. Wij realiseren de grote overheidsportalen die voor iedere Nederlander van belang zijn. En daarin zitten we middenin grote, complexe ontwikkelingen. Ben jij de product owner die van een uitdaging houdt? Die tegelijk een bijdrage wil leveren aan onze samenleving? Je bent welkom!
 • Product Owner System Team

  Standplaats: Den Haag

  Wil jij product owner worden in een interessante organisatie? Welkom bij het Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties, onderdeel van Logius. Je werkt in het innovatieve hart van de digitale overheid, aan onze eigen private cloud, waarop de grote overheidsportalen worden gehost die voor elke Nederlander van belang zijn.
 • Scrum Master Digitale Publicaties

  Standplaats: Den Haag

  Wil jij als scrum master aan het roer staan van nieuwe teams? Vanaf de eerste minuut betrokken zijn bij belangrijke ontwikkelingen met een maatschappelijk belang? Welkom bij Logius. Wij zijn verantwoordelijk voor de grote overheidsportalen. En daarin zitten we middenin grote, complexe ontwikkelingen. Een mooie uitdaging voor jou als ervaren scrum master! Jouw uitdaging Als scrum master word je verantwoordelijk voor beide bovengenoemde teams. De ontwikkelingen in de teams en in de systemen zijn nog in volle gang en daar liggen voor jou mooie kansen om deze functie op geheel eigen wijze naar je toe te trekken. Dit zijn concreet enkele kerntaken.
 • Contractmanager ICT

  Standplaats: Den Haag

  DigiD en Mijn Overheid zijn maar een paar voorbeelden van de digitale diensten die Logius biedt aan de Nederlandse Overheid. Als contractmanager ICT bij Logius in Den Haag ben jij mede verantwoordelijk voor onze meest belangrijke dienstverlening. Jij managet dagelijks diverse contracten en zorgt ervoor dat de contractdoelstellingen behaald worden. Zo draag jij bij aan de verdere ontwikkeling van een digitale overheid die werkt voor iedereen.
 • Front-end Architect DigiD

  Standplaats: Den Haag

  Zoek jij als IT-architect een plek waar je het verschil kunt maken? Welkom bij Logius. Wij zorgen ervoor dat burgers en bedrijven veilig en gemakkelijk kunnen communiceren met de overheid, op platformen zoals DigiD. De technische omgeving is complex en continu in beweging. Over uitdaging gesproken!Jouw uitdaging.
 • Solution Architect Digipoort

  Standplaats: Den Haag

  De Digipoort van Logius verwerkt jaarlijks 70 miljoen berichten van en naar de overheid. Het is een ontzettend grote applicatie die ‘gewoon’ moet werken, voor iedereen in Nederland. Wil jij als solution architect hieraan je steentje bijdragen? Je zult er geen spijt van krijgen!
 • Applicatie Architect Digipoort

  Standplaats: Den Haag

  De Digipoort van Logius verwerkt jaarlijks 70 miljoen berichten van en naar de overheid. Het is een ontzettend grote applicatie die ‘gewoon’ moet werken, voor iedereen in Nederland. Wil jij als architect deze digitale dienstverlening van Nederland continu verbeteren en werken met moderne technieken? Kom dan naar Logius!
 • Netwerk Architect

  Standplaats: Den Haag

  Als netwerk architect werk je samen met je collega’s aan het eigen IT-fundament van Logius gebaseerd op cloud technologie. Jouw focus ligt primair op de infrastructurele aspecten van het netwerk. Wij werken in het hart van de digitale overheid, voor Nederland. Wat jij doet, is belangrijk.

Staat jouw vacature er niet bij?

Logius is continu op zoek naar nieuwe collega's. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verhalen van Logius collega's

Roger

“De voortdurende innovaties maken mijn werk heel uitdagend”

“Werken bij Logius is iets waar je met trots over kunt vertellen.” Aldus Roger, sourcing manager. “We ontwikkelen hoogwaardige producten. Denk aan DigiD, MijnOverheid, Digipoort en andere producten die heel zichtbaar zijn in de samenleving.” Benieuwd wat Rogers rol daarin is? Lees zijn verhaal.

Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.