Main content

Organisaties die DigiD gebruiken moeten jaarlijks een ICT-beveiligingsassessment doen. Met ICT-beveiligingsassessments DigiD houdt Logius toezicht op de DigiD-aansluitingen. Hiermee houden we het gebruik van DigiD veilig. Op de pagina's hieronder leest u meer over de ICT-beveiligingsassessments.

Algemene uitleg ICT-beveiligingsassessment DigiD

Met ICT-beveiligingsassessments DigiD houdt Logius toezicht op de DigiD-aansluitingen. Met als doel het gebruik van DigiD veilig te houden. Lees meer over de assessments.

Wie doet wat?

Binnen de ICT-beveiligingsassessments DigiD spelen verschillende partijen een rol. Bekijk welke dit zijn en wat ze doen.

Hoe werkt het?

Wat valt er onder de assessmentplicht voor DigiD aansluithouders en hoe wordt toezicht gehouden op deze assessmentplicht? Lees hoe de beveiligingsassessments werken.

IT-auditrapportages voor DigiD

Een IT-auditrapportage is nodig om als aansluithouder te voldoen aan de assessmentplicht. Lees waar de rapportage aan moet voldoen.

Indienen IT-auditrapportage en vervolgstappen

Bekijk de procedure voor het aanleveren van de IT-auditrapportage en de acties van de toezichthouder.

Het meervoudig assessment

Het meervoudig assessment kan gebruikt worden wanneer meerdere aansluithouders gebruikmaken van één aansluiting op DigiD. Lees meer over het meervoudig assessment.

Actueel

Bekijk het laatste nieuws over ICT-Beveiligingsassessments DigiD. En meld u aan voor de DigiD assessmentberichten.

Documentatie

Bekijk de documentatie van de ICT-beveiligingsassessments DigiD.

Contact

Vragen over het ICT-beveiligingsassessment DigiD kunt u mailen naar DigiDassessment@logius.nl.