De Nederlandsche Bank

U beheert een financiële instelling die onder het depositogarantiestelsel valt en u wilt gegevens daarvoor aanleveren bij De Nederlandsche Bank (DNB).

DoelgroepOverheid (uitvragende partij)BerichtensoortKoppelvlak
Financiële instellingenDNBDepositogarantiestelsel (DGS 2.0)FTP 1.6.1
Financiële instellingDNBAnaCreditFTP GB 3.0

Koppelvlakken

Digipoort gebruikt voor deze berichtstromen de koppelvlakstandaard Digipoort Bestandsuitwisseling FTP 1.6.1 en koppelvlakstandaard FTP GB 3.0 om berichtuitwisseling tussen bedrijven/financiële instellingen en uitvragende overheidspartijen mogelijk te maken.

Lees meer over het FTP koppelvlak.

Hoe sluit u aan?

Om aan te sluiten op Digipoort koppelvlak bestandsuitwisseling FTP heeft u een account nodig en moet u meerdere aansluitstappen doorlopen. Voor berichtensoort depositogarantiestelsel heeft u een ander type account nodig dan voor AnaCredit. Voor elk berichtensoort richting DNB is een aparte aanvraag nodig.

Lees meer over de aansluitstappen en een account aanvragen voor koppelvlak FTP.

U kunt voor de berichtstroom AnaCredit registreren op de Aansluit Suite. De Aansluit Suite biedt functionaliteit om u te helpen bij de aansluiting op Digipoort (Procesinfrastructuur) en het opstellen en uitwisselen van berichten. De Aansluit Suite Digipoort heeft als primair doel de softwareontwikkelaar te ondersteunen bij de ontwikkeling van systeemkoppelingen met Digipoort. Maar ook als u niet zelf een systeemkoppeling beheert kunt u hier berichten valideren en de gegevensstandaarden bekijken.