Main content

In het Machtigingenregister Digipoort staat welke organisatie gemachtigd is voor het digitaal ophalen van berichten en gegevens. Deze berichten en gegevens worden opgehaald voor een specifieke klant (particulieren, ondernemers en organisaties) bij de Belastingdienst, Dienst Toeslagen of het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

Machtigingenregister Digipoort

Ga naar Machtigingenregister Digipoort

Iemand machtigen voor DigiD?

Met DigiD Machtigen kunt u geholpen worden of iemand helpen met het regelen van zaken met de overheid. Door iemand te 'machtigen' of 'gemachtigd' te worden kan dit veilig, zonder uw DigiD af te geven. Ga naar de website Digid Machtigen.

DigiD Machtigen en het Machtigingenregister Digipoort zijn niet hetzelfde. Digipoort is de ICT-centrale waar berichtenverkeer voor de overheid afgehandeld wordt. Digipoort werkt als een elektronisch postkantoor. Digipoort ontvangt het bericht; controleert het bericht op een aantal eisen; bevestigt, desgewenst namens de organisatie, de ontvangst van het bericht. Met een DigiD-machtiging krijgt u toegang tot een portaal om zaken te regelen met de overheid.