Main content

Bij de bouw van Logius.nl besteden wij veel aandacht aan toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid. We willen alle informatie zo aanbieden dat iedereen het kan bekijken en gebruiken.

De website is gebouwd volgens de EU-standaard voor toegankelijkheid EN 301 549. Deze standaard is gebaseerd op internationaal erkende afspraken over toegankelijkheid, duurzaamheid, uitwisselbaarheid en vindbaarheid van websites.

Onderdelen waarop de website nog niet voldoet

Niet alle pdf's op onze website zijn toegankelijk. Daarom gaan we de komende maanden pdf's zoveel mogelijk omzetten naar gewone webpagina's, lange pagina's met een menu, of interactieve formulieren.

Onze magazines en jaarverslagen

Logius maakt magazines met het Platform Rijksoverheid Online. Dit platform valt onder Dienst Publiek en Communicatie (DPC). Zij zijn verantwoordelijk voor de technische toegankelijkheid. Dat geldt dus ook voor de magazines op: https://magazines.logius.nl. Wij hebben een onderzoek laten doen naar redactionele toegankelijkheid. Eventuele tekortkomingen gaan we nu oplossen.

Toegankelijkheidsverklaring

Met enige regelmaat laten we onze website testen door een onafhankelijk testbureau. Op basis van het testrapport kunnen we weer verbeteringen uitvoeren. Onze vorderingen publiceren we op deze pagina en in onze toegankelijkheidsverklaring. De laatste verklaring is van 07-09-2020.

Toegankelijkheidsverklaringen Logius

Bekijk de toegankelijkheidsverklaringen van de Logius-websites en Logius-apps.