Main content

Op 9 december 2019 zijn in Release 5.13 de volgende updates doorgevoerd:

Gebruikers die niet Nederlandstalig zijn, kunnen e-mails en brieven van DigiD voortaan in het Engels ontvangen in plaats van in het Nederlands.

DigiD app

Op 6 januari 2020 zijn de volgende wijzigingen in de DigiD app doorgevoerd:

Gebruikers die op meerdere apparaten de DigiD app willen gebruiken, kunnen een nieuwe app activeren met een bestaande actieve app op een ander apparaat. Het activeren van de nieuwe app gebeurt dan zonder tussenkomst van sms-code of brief.

Gebruikers met een visuele beperking krijgen ondersteuning in de vorm van een voice-over wanneer animaties in de DigiD app worden getoond. Zo krijgen zij de juiste informatie en weten ze wat ze moeten doen. Daarnaast wordt de DigiD app nog steeds goed weergegeven wanneer slechtzienden de lettergrootte van hun smartphone aanpassen.

Gebruikers die nog geen ID-check hebben toegevoegd aan hun DigiD app, kunnen dit alsnog doen. Na het activeren van de app en na elke grote release ontvangen gebruikers een herinnering hiervoor. Door het toevoegen van de ID-check kan een gebruiker nog meer privacygevoelige informatie inzien.

Gebruikers van de DigiD app, die tijdens het activeren geen sms-code ontvangen, kunnen meteen in de app zien of het juiste telefoonnummer geregistreerd staat. Hiervoor hoeven ze niet eerst in te loggen bij Mijn DigiD.

Wanneer gebruikers hun tablet draaien van portrait naar landscape, draait de DigiD app mee.