Main content

Digipoort is de ICT-centrale waar berichtenverkeer voor de overheid afgehandeld wordt. Digipoort werkt als een elektronisch postkantoor. Digipoort ontvangt het bericht; controleert het bericht op een aantal eisen; bevestigt, desgewenst namens de organisatie, de ontvangst van het bericht.

Met Digipoort automatiseren organisaties belangrijke stappen in het verwerkingsproces van grote hoeveelheden aangiftes, rapportages of meldingen. Veel processtappen bij het verwerken van dergelijke berichten, liggen vooraf vast. Digipoort automatiseert deze processen waardoor uw organisatie winst behaalt in tijd, kosten én kwaliteit op het gebied van veiligheid en nauwkeurigheid.

Voordelen

  • Grote tijdwinst door het automatiseren van terugkerende processen.
  • Zeer hoge mate van veiligheid en nauwkeurigheid bij de verwerking van vertrouwelijke gegevens.
  • Besparing op ICT-kosten: Logius beheert en ontwikkelt de infrastructuur Digipoort.

Gerelateerd Nieuws

Update certificaatvervanging Digipoort

20-04-2021
Vanaf nu kunt u het publieke deel van het nieuwe PKIoverheid certificaat voor de preproductie-omgeving van Digipoort downloaden.

Certificaatvervanging Digipoort - Vooraankondiging

23-02-2021
In juni en juli worden enkele PKIoverheid-certificaten vervangen. Mogelijk moet u, of uw softwareleverancier actie ondernemen.

Logius zet onveilige ciphersuites uit op Digipoort

18-02-2021
Logius zal uit veiligheidsoverwegingen een aantal TLS ciphersuites op de Digipoort uitzetten. Zorg dat u ciphersuites gebruikt die van toepassing blijven.