Main content

Via een aanvraagformulier kunnen overheden, bedrijven, softwareleveranciers of intermediairs een aanvraag doen voor een van de diensten van Logius. Via een wijzigingsformulier kunt u aanpassingen doorgeven. Hieronder vindt u de formulieren per dienst.

Wilt u aansluiten op het Centraal Aansluitpunt? Gebruik dan onderstaand aanvraagformulier om een offerte aan te vragen. Bent u al aangesloten? Dan kunt u via het wijzigingsformulier een wijziging doorgeven. U kunt ook een API-definitie aanvragen.

Wilt u eerst meer weten over het aansluitproces en wat u van tevoren moet regelen? Bekijk het stappenplan aansluiten op het Centraal Aansluitpunt.

Bent u een organisatie en wilt u aansluiten op DigiD of DigiD Machtigen? Gebruik dan onderstaande aanvraagformulieren. Bent u al aangesloten? Dan kunt u via de wijzigingsformulieren een wijziging doorgeven.

Wilt u eerst meer weten over het aansluitproces en wat u van tevoren moet regelen?

Lees dan eerst de pagina's van DigiD of DigiD Machtigen.

Bent u een organisatie en wilt u aansluiten op Digilevering? Gebruik dan onderstaand aanvraagformulier.

Meer informatie vindt u op de pagina's over Digilevering.

Bent u een organisatie en wilt u aansluiten op Digimelding? Gebruik dan onderstaand aanvraagformulier.

Meer informatie vindt u op de pagina's over Digimelding.

Wilt u een aanvraag doen voor Digipoort? Gebruik dan onderstaande aanvraagformulieren. Bent u al aangesloten? Dan kunt u via de wijzigingsformulieren een wijziging doorgeven.

Lees voordat u uw aanvraag start wat u van tevoren moet regelen en of Digipoort geschikt is voor uw organisatie.

U kunt met dit formulier nieuwe machtigingen afwijzen, of bestaande machtigingen intrekken. Daarmee zorgt u ervoor dat uw intermediair niet (meer) de berichten ophaalt die de Belastingdienst naar u stuurt. Of dat de intermediair geen gegevens kan opvragen van de vooraf ingevulde aangifte.

Bent u een organisatie en wilt u een aanvraag doen voor MijnOverheid? Gebruik dan onderstaande aanvraagformulieren. Bent u al aangesloten? Dan kunt u via de wijzigingsformulieren een wijziging doorgeven.

Wilt u eerst meer weten over het aansluitproces en wat u van tevoren moet regelen? Bekijk dan eerst de pagina's van MijnOverheid.

Bent u een overheidsorganisatie en wilt u een organisatie-identificatienummer (OIN) aanvragen? Heeft uw organisatie al een OIN en wilt u een wijziging doorgeven? Gebruik dan het wijzigingsformulier.

Lees voordat u uw aanvraag start aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een organisatie-identificatienummer.

Contact en ondersteuning

Zoekt u contact met Logius? We zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.