Main content

Zowel de Centrale OIN Raadpleegvoorziening (COR) als de COR-API verhuizen naar een nieuw platform. Door deze verhuizing wijzigen de URL’s.

Wat moet u doen?

  • Verwijst u in uw software of documentatie naar het OIN-register dan moet u het adres (de URL) aanpassen.
  • Als u de API gebruikt, dan moet u ook deze URL aanpassen.

Na de migratie starten we met ontwikkelen van versie 1.2 van de COR API. Zodra deze gereleast wordt, zijn voortaan API-keys nodig. Hierover publiceren we later nog bericht.

Pas de URL’s van het OIN-register op tijd aan

Op 14 februari 2023 verandert de URL. De nieuwe URL is: https://oinregister.logius.nl/. Vervang de oude URL overal waar u deze gebruikt. De oude URL wordt tijdelijk doorgelinkt, maar is na ongeveer een maand niet meer te benaderen.

Wijzig de COR API-URL

De nieuwe URL van de COR API is https://oinregister.logius.nl/api/v1. De huidige URL zal nog ongeveer een maand na de migratie beschikbaar blijven. Na die maand is de oude omgeving niet meer benaderbaar.

  Huidige (oude) URL’s Nieuwe URL's vanaf 14 februari 2023
COR https://portaal.digikoppeling.nl/registers/ https://oinregister.logius.nl/
COR API https://portaal.digikoppeling.nl/registers/api/v1 https://oinregister.logius.nl/api/v1

De meeste recente versie op de nieuwe URL

Wacht niet tot de oude URL niet meer wordt doorgelinkt. Aan de oude situatie wordt niets meer geüpdatet. Voor de meeste recente versie moet u de nieuwe URL gebruiken.

Voordelen

De Centrale OIN Raadpleegvoorziening (COR) geeft een overzicht van alle uitgegeven openbare Organisatie Identificatienummers (OIN). De nieuwe website waar de COR staat wordt gehost op de Logius Private Cloud (LPC). Het platform wordt overzichtelijker, toegankelijker en gebruiksvriendelijker. Daarnaast zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd. In de toekomst wordt de API-toegang nog beter beveiligd, doordat gebruikers eerst een sleutel bij Logius moeten aanvragen.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u contact opnemen met ons via ons contactformulier.