Main content

Bart van den Berg (26) is een voorbeeldburger. Hij checkt altijd alle websites van de overheid om te kijken of er nog nieuws is: de site van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de Belastingdienst, zijn pensioenfonds. Kortgeleden staakte zijn reis langs de overheidssites. Nu checkt hij zijn berichten alleen nog via de Berichtenbox app op zijn mobiele telefoon.

Meteen gedownload

Op de website van MijnOverheid las Van den Berg dat er sinds 9 oktober ook een Berichtenbox app is. "Die heb ik meteen gedownload. Nu kan ik meteen nieuwe post van de overheid checken.”

Makkelijk, snel en overzichtelijk

Op 9 oktober bracht Logius de Berichtenbox-app uit voor Android en iOS, die te gebruiken is op mobiel of tablet. “Ik open de app makkelijk en snel met een pincode. En alle post die de overheid voor me heeft klaargezet, kan ik direct in de app lezen. Hiervoor hoef ik niet meer via een desktop in te loggen op MijnOverheid. Ik zie bijvoorbeeld berichten over mijn pensioen en toeslagen van de Belastingdienst. Het menu is beperkt en daarmee overzichtelijk: een inbox, het archief en een prullenbak”, vertelt Van den Berg. “Zo'n duidelijk gedigitaliseerd overzicht vind ik erg prettig.”

Nieuwe functies in ontwikkeling

De komende tijd voegt Logius nieuwe functies aan de Berichtenbox app toe, zoals het selecteren van nieuwe organisaties die post digitaal aan een persoon mogen versturen. “Het zou ook fijn zijn als je direct een bericht kunt sturen vanuit de app als je een vraag hebt”, suggereert Van den Berg. “Zoals: ‘Ik zie een bericht hier niet staan, zou ik die wel moeten hebben?’ Verder heb ik een goed gevoel over de automatisering van de overheid met deze app. Een duidelijk en gedigitaliseerd overzicht. Wat wil je nog meer?”

Meer weten?

De Berichtenbox is onderdeel van MijnOverheid en heeft sinds 2018 een app. MijnOverheid is het persoonlijke portaal van de overheid voor burgers waar zij zaken met de overheid kunnen regelen. Meer weten? Ga naar www.logius.nl/diensten.