Main content

Beheert u een standaard of stelsel? Of gaat u er een ontwikkelen? Voer zelfstandig een BOMOS-meting uit via een online regelhulp. De BOMOS-regelhulp helpt nieuwe organisaties om ‘welbeslagen ten ijs te gaan’ en bewezen organisaties om doelgericht te optimaliseren.

Over de regelhulp

Om beheerorganisaties van standaarden en stelsels te ondersteunen heeft Logius in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een regelhulp opgesteld. Stap-voor-stap behandelt deze regelhulp de hoofdonderdelen (bouwblokken) van BOMOS. Wanneer u de regelhulp volledig hebt doorlopen, ontvangt u een score en een bijpassend advies.

Gebruikssituaties

U kunt een BOMOS self-assessment solo invullen, maar het leent zich ook uitstekend voor een teamsessie. Bovendien kunt u vaker testen met de regelhulp. Als u jaarlijks of tweejaarlijks de regelhulp invult krijgt u inzicht in de vooruitgang of achteruitgang van uw beheerproces. Ten slotte biedt BOMOS een vaste methode om doorlopend rekening te houden met de veranderende wensen van uw doelgroep.

Self-assesment

Bekijk de regelhulp en doe een self-assessment.