Main content

Bronhouders houden de basisregistraties bij. Via Digimelding ontvangen zij terugmeldingen op deze basisregistraties. Op dit moment zijn BRP, HR en BAG aangesloten.

BAG-bronhouders

BAG-bronhouders (gemeenten) ontvangen van het Kadaster een e-mail notificatie wanneer er een terugmelding op hun gegevens is gedaan. In deze mail staat een hyperlink naar de betreffende terugmelding waarmee de bronhouder de terugmelding in behandeling kan nemen. Deze hyperlink is voor BAG-bronhouders de enige manier om de terugmelding in behandeling te nemen. Het is voor hen niet mogelijk om direct op de pagina voor terugmeldingen in te loggen.

Om de terugmelding te kunnen inzien, moet de BAG-bronhouder voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De bronhouder heeft een eHerkenningsmiddel met minimaal betrouwbaarheidsniveau 2.
  • De bronhouder heeft de juiste eHerkenningsmachtiging, namelijk de ‘Digimelding BAG Bronhouders’-machtiging.

     

eHerkenning

U kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen bedrijven, ondernemers en beroepsbeoefenaren dat met eHerkenning.

Via de eHerkenning-contactpersoon bij uw eigen organisatie kunt u een eHerkenningsmiddel aanvragen en de juiste machtiging verkrijgen.

Terugmeldvoorziening ontwikkelen HLV

Basisregistraties kunnen een eigen terugmeldvoorziening (TMV) ontwikkelen, welke worden beheerd door Houders Landelijke Voorzieningen Deze TMV kan worden aangesloten op Digimelding zodat deze terugmeldingen kan ontvangen en verwerken.

Wilt u uw TMV aansluiten op Digimelding, neem dan contact op met Logius.