Main content

Binnenkort gaan zowel de Centrale OIN Raadpleegvoorziening (COR) als de COR-API verhuizen naar een nieuw platform. Door deze verhuizing wijzigen de URL’s. De exacte planning maken we later bekend. Hier leest u alvast wat er gaat gebeuren en wat de voordelen zijn.

Voordelen

De Centrale OIN Raadpleegvoorziening geeft een overzicht van alle uitgegeven openbare Organisatie-identificatienummers (OIN). De nieuwe website waar de COR staat zal worden gehost op de Logius Private Cloud (LPC). Het platform wordt overzichtelijker, toegankelijker en gebruiksvriendelijker. Daarnaast zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd. De API-toegang is in de nieuwe situatie nog beter beveiligd, doordat gebruikers voortaan eerst een sleutel bij Logius moeten aanvragen.

Gevolgen

Afnemers moeten straks een aantal zaken aanpassen en regelen. Verwijst u in uw software of documentatie naar het OIN-register dan moet u het adres (de URL) aanpassen. Als u de API gebruikt, dan moet u ook deze URL aanpassen. Daarnaast moet u bij Logius API keys aanvragen, omdat de API niet langer vrij te gebruiken is.

Planning

Zodra we weten wat de definitieve planning is, zullen we het op deze website publiceren. Inclusief instructies en een overzicht van de nieuwe URL’s. Direct betrokkenen ontvangen hierover ook een mail.

Meer informatie

Heeft u nu al behoefte aan meer informatie, dan kunt u contact opnemen met ons via ons contactformulier.