Main content

Er zijn nieuwe notificatieteksten voor de Berichtenbox van MijnOverheid vastgesteld. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle afnemers die berichten via MijnOverheid verzenden deze nieuwe teksten gebruiken. Eerder dan 2025 mag natuurlijk ook. De teksten worden binnenkort beschikbaar gesteld op de productieomgeving. Ze zijn nu alvast te bekijken via de MijnOverheid documentatie-pagina.

Waarom nieuwe notificatieteksten?

Sommige berichten vereisen dat gebruikers binnen een bepaalde tijd reageren, bijvoorbeeld bij een betaling of aangifte. Aan de huidige e-mailnotificaties kunnen gebruikers niet direct zien of zij moeten handelen. Daardoor blijven berichten soms ten onrechte ongelezen. De Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer (beter bekend als de Wmebv) stelt nieuwe eisen. De nieuwe notificatieteksten voldoen aan deze eisen. De onderwerpregel en de inhoud van de notificatiemails geven gebruikers meer duidelijkheid over het bericht dat klaarstaat.

De Wmebv treedt 1 januari 2025 in werking.

Hoe zijn ze tot stand gekomen?

De nieuwe notificatieteksten zijn afgestemd met een brede vertegenwoordiging van afnemers. Daarnaast zijn ze getest in een testpanel van gebruikers.

Gerelateerde dienst(en)