Main content

Voor drie beheer- en managementportalen van Digipoort worden op 11 juni de bijhorende Logius PKIo certificaten vervangen, omdat de geldigheidstermijn binnenkort afloopt. Geef in uw browser aan dat u de certificaten vertrouwt, zodat u de portalen kunt blijven gebruiken.

Het gaat om de volgende portalen:

Eerder werden de certificaten van twee ander portalen vervangen.

De nieuwe certificaten vertrouwen

Als u na de certificaatvervanging de portalen bezoekt, dan kan het voorkomen dat u een waarschuwing krijgt. Uw browser meldt dan dat de site niet wordt vertrouwd. U kunt deze waarschuwing negeren en doorgaan naar het portaal.

Soms lukt dat niet, dan moet u het nieuwe certificaat (laten) opnemen in de beveiligingsinstellingen van uw webbrowser. Hiermee voorkomt u ook dat u deze waarschuwing elke keer krijgt. Hoe u de nieuwe certificaten toevoegt, verschilt per browser. Neem contact op met uw ICT- afdeling als u daar hulp bij nodig hebt.

Achtergrond certificaatvervanging

Eerder heeft PKIoverheid gemeld dat ze stopt met de uitgifte van publiek vertrouwde PKIo Server 2020 server certificaten certificaten per 4 december 2022. Vanaf dat moment zijn voor Digipoort alleen nog maar de Private PKIo -certificaten beschikbaar. De huidige PKIoverheid Standaard Server Public certificaten die gebruikt worden voor onderstaande portalen zullen daarom nu al worden vervangen door nieuwe PKIoverheid Private SSL Server certificaten.
 

Gerelateerde dienst(en)