Main content

Op 30 mei 2024 vervangt Logius PKIoverheid-certificaten voor twee beheer- en managementportalen van Digipoort. We doen dat omdat de geldigheidstermijn van de huidige certificaten binnenkort verloopt.  Geef in uw browser aan dat u de certificaten vertrouwt, dan kunt u de portalen blijven gebruiken.

Van de volgende portalen worden de certificaten vervangen

Vertrouw de nieuwe certificaten

Als u na de certificaatvervanging de portalen bezoekt, dan kan het voorkomen dat u een waarschuwing krijgt. Uw browser meldt dan dat de site niet wordt vertrouwd. U kunt deze waarschuwing negeren en doorgaan naar het portaal.

Soms lukt dat niet, dan moet u het nieuwe certificaat (laten) opnemen in de beveiligingsinstellingen van uw webbrowser. Hiermee voorkomt u ook dat u deze waarschuwing elke keer krijgt. Hoe u de nieuwe certificaten toevoegt, verschilt per browser. Neem contact op met uw ICT-afdeling als u daar hulp bij nodig hebt.

Waarom vervangt Logius de certificaten

In 2022 meldde PKIoverheid dat ze stopt met de uitgifte van publiek vertrouwde PKIo Server 2020 server certificaten certificaten per 4 december 2022. Vanaf dat moment zijn voor Digipoort alleen nog maar de Private PKIo-certificaten beschikbaar. 

 

Gerelateerde dienst(en)