Main content

Update 1 april: het publieke deel van het PKIoverheid certificaat preprod-dgp2.procesinfrastructuur.nl dat op 23 maart is gepresenteerd bevatte een fout. U kunt nu een nieuwe versie zonder fouten downloaden.

Fout in de versie van 23 maart 

Bij het uitgegeven van dit PKIoverheid certificaat is een fout ontstaan waardoor de geplande vervanging op 23 maart niet is gelukt en weer teruggedraaid door het ‘oude’ certificaat terug te plaatsen. Inmiddels is het oude certificaat op 1 april succesvol vervangen.

Over de certificaatvervanging

Digipoort gebruikt PKIoverheid-certificaten voor het ondertekenen en beveiligen van communicatie. In april en juni 2022 worden er een aantal van deze certificaten vervangen, omdat de geldigheidstermijn van de huidige certificaten verloopt.

U moet zelf actie ondernemen als uw software het nieuwe eindcertificaat niet automatisch vertrouwt. Uw software zal in dat geval moeten worden aangepast, zodat het nieuwe eindcertificaat wordt vertrouwd. Neemt u bij vragen over deze aanpassing aan uw software contact op met uw softwareleverancier.

Het betreft onderstaande endpoints en berichtenstromen van Digipoort:

  • preprod-dgp2.procesinfrastructuur.nl is vervangen op 1 april.
  • dgp2.procesinfrastructuur.nl wordt vervangen in juni 2022. De datum wordt later bekend gemaakt

Deze endpoints hebben betrekking op de volgende berichtenstromen.

Deze endpoints worden gebruikt voor het aanleveren van berichten aan Digipoort via het WUS koppelvlak. Op productie via dgp2.procesinfrastructuur.nl en op preprod via preprod-dgp2.procesinfrastructuur.nl.

Deze endpoints worden ook gebruikt door Digipoort voor het afleveren van bestellingen via het WUS koppelvlak op zowel productie als preproductie.

Certificaat

Download het nieuwe preprod-dgp2.procesinfrastructuur.nl certificaat.

Blijf op de hoogte

U kunt de berichten rondom deze wijziging op deze website volgen. U kunt ook de Logius-app downloaden, dan ontvangt u een bericht bij onderhoud of storingen. Serviceberichten bij onze diensten worden verstuurd naar de contactpersoon die bij ons geregistreerd staat.

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt Logius bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0900 555 4555 (10 cent per gesprek) of via ons contactformulier.

Gerelateerde dienst(en)