Main content

Hoe is het eigenlijk om bij Logius te werken? Een vraag die regelmatig aan collega’s gesteld wordt. Dan volgt er vaak als eerst het antwoord dat het gaaf is om te werken aan een digitale overheid die werkt voor iedereen. Maar dat vertelt niet het hele verhaal. De onderlinge band tussen collega’s staat hoog in het vaandel bij Logius. Soms gaat dat vanzelf, als collega’s vrienden worden van elkaar. Soms helpt Logius een handje door verschillende initiatieven te steunen of te starten.

Neem bijvoorbeeld Jong Logius. Collega’s kwamen erachter dat er behoefte is aan meer sociaal contact op de werkvloer. Een Whatsappgroep werd gestart en binnen de kortste keren zaten daar tientallen Logianen in. Niet allemaal jong, maar in ieder geval ‘jong van geest’. Een van de initiatiefnemers geeft aan zo’n vier keer per jaar iets leuks te mogen organiseren. ‘Op de eerste borrel kwamen meteen heel wat mensen af’.

Leuke initiatieven

Om de sfeer op kantoor een extra boost te geven, organiseert Logius regelmatig evenementen die daaraan bijdragen. Speeddates bijvoorbeeld. Gesprekken van een paar minuten waarbij je elkaar beter leert kennen. Niet alleen leuk en handig voor nieuwe collega’s, maar ook voor mensen die er al wat langer werken. Logius is een grote organisatie, dus er zijn genoeg collega’s die je niet vaak spreekt.

Of de Hackathons. Om de zoveel weken organiseert Logius een hackathon. Iedereen binnen Logius kan zich daarvoor opgeven. Van programmeurs tot communicatiemedewerkers, tot de collega’s van administratie. Twee dagen in kleine teams werken om specifieke problemen op te lossen. Van elkaar leren, samenwerken en ontdekken is het doel. En dat gepaard met een gezamenlijke lunch en afsluitende borrel.

Collega’s onderling

15 jaar verder

We kennen elkaar ondertussen zo’n 15 jaar. Verschillende teams en functies hebben de revue gepasseerd, maar zeker zo’n 5 jaar hebben we echt nauw samengewerkt bij DigiD en DigiD Machtigen. De afgelopen jaren zijn er wat mensen vertrokken bij Logius, maar we spreken elkaar zeker nog een paar keer per jaar. Even wat eten ergens. En binnen 5 minuten is het weer als vanouds, alsof we weer in de kantine zitten te lunchen. ‘Werkt zij er nog? Zit hij nog in dat team’, om even de balans op te maken van de huidige stand van zaken. 

  • Annemieke, Roel, Ngoc en Kevin

De club blijft intact

Het is natuurlijk belangrijk dat je je werk leuk vindt. Maar wat voor mij even belangrijk is, zijn de collega’s. Ik zie hen namelijk vaker dan mijn vrienden. En soms worden collega’s ook gewoon vrienden. Zo heb ik lief en leed gedeeld met de mensen uit mijn team. We zijn zelfs op elkaars bruiloften geweest. Soms vertrekken mensen, dat is jammer natuurlijk. Maar daar krijg je dan weer nieuwe collega’s voor terug. Een paar keer per jaar komen we met de club samen, even polsen hoe het met iedereen is.

  • Elise, Monique, Sara, Rick, Bertwin