Main content

U kunt deze 'Kernboodschap MijnOverheid' gebruiken om burgers te informeren en MijnOverheid meer bekendheid te geven. Deze voorbeeldtekst is onderdeel van de Communicatie toolkit MijnOverheid.

MijnOverheid: uw persoonlijke website voor overheidszaken

Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. 

Wilt u uw post van de overheid liever digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. In uw persoonlijke Berichtenbox ontvangt u berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW, of het verlopen van uw rijbewijs of APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail.

Op MijnOverheid ziet u in één oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. Zo kunt u controleren hoe u bij het Kadaster, WOZ of Basisregistratie Personen geregistreerd bent. Klopt er iets niet, dan ziet u waar u terecht kunt om het aan te passen.

Ook kunt u de status van uw lopende zaken bij de gemeente bekijken. Hoe staat het bijvoorbeeld met de aanvraag van uw omgevings- of parkeervergunning?

Steeds meer overheidsdiensten maken gebruik van de Berichtenbox, Persoonlijke Gegevens en/of Lopende Zaken van MijnOverheid. Al veel Nederlanders kennen het gemak van MijnOverheid. Ervaar het zelf en log in met uw DigiD op mijn.overheid.nl.