Main content

Het Standaard Platform is een clouddienstverlening die bestaat uit kant-en-klare werkomgevingen. Daarmee kunnen overheden zelf hoogwaardige digitale diensten zoals applicaties of websites ontwikkelen, testen en beheren. Een ideaal platform voor ontwikkelaars van de overheid, door ontwikkelaars van de overheid.

Snel en veilig

Het Standaard Platform is een schaalbaar containerplatform dat is gebaseerd op open source en Cloud technologie. U kunt snel aan de slag met automatisch uitrollen en testen van applicaties met behulp van standaard aanwezige CI/CD functionaliteit en OTAP-omgevingen (Kubernetes Namespaces). 

  • Applicaties worden uitgerold op basis van up-to-date, moderne applicatie architecturen.
  • U kunt snel van start en, indien gewenst, meteen live.
  • Op het platform zijn de vereiste beveiligingsrichtlijnen van de overheid standaard ingeregeld.
  • U krijgt uitstekende begeleiding & support.

Dé keuze van het ministerie van BZK

Clouddiensten krijgen voor het ontwikkelen van ICT steeds vaker de voorkeur. Het Logius Standaard Platform is ze;fs een verplicht platform bij het ministerie van BZK. Dit voorschrift geldt voor alle organisaties die onderdeel uitmaken van BZK. Als het Standaard Platform toch niet gebruikt kan worden, dan moet de opdrachtgever dit uitleggen aan de Chief Information Office (CIO) van het ministerie.

Werkomgevingen voor DevOps ontwikkelaars

Of u nou gemakkelijk uw netwerkverkeer wilt beheren of waarschuwingen (alerts) wilt instellen bij voor een doorlopende meting, het Standaard Platform biedt u de ontwikkelomgevingen hiervoor aan. Onder het tabblad Documentatie treft u een overzicht van de meest gebruikte diensten (services) op het Standaard Platform. 

Meer weten of direct aanvragen?

Vrijwel alle overheidsorganisaties en organisaties met een publieke taak kunnen gebruik maken van het Standaard Platform. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Logius.