Main content

Digipoort bestandsuitwisseling FTP 1.6.1

Documentatie Specificaties
Bestand Digipoort bestandsuitwisseling FTP v1.6.1 (zip | 2.4 mb)
Inhoud .zip
 • Koppelvlakbeschrijving
 • Berichtstroomspecificaties
 • XSD metabestand
 • Technische gegevens
 • Certificaten Digipoort
 • Voorbeeldberichten
 • Testplan
Overige versies Geen
Datum laatste wijziging mei 2017
Bekende verbeterpunten Geen
Documentatie Specificaties
Bestand Aansluitpakket  FTP Financieel (zip | 2.52 mb)
Inhoud .zip
 • Berichtstroomspecificaties
 • English documentation
 • Proces beschrijvingen
 • Voorbeeldberichten
 • XSD
Overige versies Geen
Datum laatste wijziging maart 2019
Bekende verbeterpunten Geen

Aanvragen van een account voor Digipoort Bestandsuitwisseling FTP 1.6.1

Voor het aanvragen van een Digipoort Bestandsuitwisseling FTP-account op de Aansluit Suite (voor softwareontwikkelaars) of productieomgeving gebruikt u het Aanvraagformulier Digipoort FTP.

Wijzigen van een bestaand FTP 1.6.1 Account

Wijzigingen aan een reeds bestaand FTP 1.6.1 account kunt u aanvragen m.b.v. het Wijzigingsformulier Digipoort. 

Bent u software-ontwikkelaar?

Technische ondersteuning bij aansluiting op Digipoort vindt u in de Aansluit Suite.

Direct naar de Aansluit Suite

Aansluiten

Bedrijven en intermediairs die gegevens over Digipoort uitwisselen met Digipoort Berichtenuitwisseling FTP met de Belastingdienst of De Nederlandsche Bank, moeten de hieronder genoemde stappen volgen om aan te sluiten op Digipoort.

Lees de beschikbare documentatie en bepaal welke gegevens u gaat uitwisselen. Neem contact op met uw softwareleverancier voor de impact en technische wijze van aansluiten.

Voor het uitwisselen van berichten via Digipoort (productieomgeving) heeft u een PKIoverheid-certificaat nodig. Houd rekening met de doorlooptijd van de aanvraag.

Ook voor de preproductie omgeving of Aansluit Suite Digipoort (voor Software Ontwikkelaars) kunt u een PKIoverheid-certificaat gebruiken.

Nb. Op de preproductie omgeving kunt u vaak niet de gehele keten van berichtuitwisseling testen. U kunt op de preproductie omgeving wel testen of u uw postbussen kunt benaderen.

U of uw softwareleverancier vult het online aanvraagformulier in. Hier worden onder andere de (technische) gegevens gevraagd die Logius nodig heeft voor het realiseren van uw aansluiting.

Voor gegevensuitwisseling met de Belastingdienst ontvangt u een account op de productieomgeving. Softwareleveranciers krijgen een account op de Aansluitsuite Digipoort.

Voor gegevensuitwisseling met de Nederlandsche Bank ontvangt u een account op de preprod- en productieomgeving. Softwareleveranciers krijgen een account op de Aansluitsuite Digipoort en de preproductie-omgeving.

Logius licht de uitvragende overheidsorganisatie in indien u een nieuwe organisatie bent die via Digipoort berichten gaat uitwisselen. De overheidsorganisatie wordt ingelicht over de geplande aansluiting en checkt of hier toestemming voor is.

Uw account wordt aangemaakt op de productieomgeving van Digipoort en u ontvangt automatisch uw accountgegevens. Om de technische werking van uw productieaansluiting zeker te stellen, willen wij dit controleren. Stuur hiervoor het testplan retour dat u in het aansluitpakket vindt. Met uw account kunt u nu digitaal berichten over Digipoort uitwisselen met de uitvragende overheidsorganisatie.

Als er na afronding van het aansluittraject problemen zijn met uw aansluiting op Digipoort, dan kunt u de eerste twee weken na aansluiting direct contact opnemen met het aansluitteam van de leverancier van Logius. Hierna is Logius uw aanspreekpunt.

Start uw aanvraag

Vraag uw aansluiting op het koppelvlak FTP aan via onderstaand formulier.