Main content

Donderdag 25 maart, van 10:00 - 11:30 uur vertellen DigiToegankelijk en Gebruiker Centraal hoe je voldoet aan de wettelijke verplichting Besluit digitale toegankelijkheid Overheid. In dit besluit staat dat alle mobiele apps van Nederlandse overheidsinstanties vanaf 23 juni moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Neem deel aan het webinar en maak een aanpak de applicaties van jouw organisatie.

 

In het Besluit digitale toegankelijkheid Overheid is bepaald dat websites en mobiele apps van Nederlandse overheidsinstanties moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Hierover moet verantwoording worden afgelegd in een toegankelijkheidsverklaring. Hiervoor gelden verschillende ingangsdata:

  • 23 september 2019 voor websites gepubliceerd na 23 september 2018
  • 23 september 2020 voor alle websites
  • 23 juni 2021 voor mobiele applicaties

Je voldoet als overheidsinstantie aan de verplichting door:

  • Websites en apps toegankelijker te maken.
  • Een toegankelijkheidsverklaring te publiceren. Overheidsinstanties zijn verplicht om voor al hun websites een toegankelijkheidsverklaring te maken en te publiceren. In de verklaring staat welke maatregelen de organisatie neemt, inclusief een planning, om de website of app toegankelijk te maken en te houden.

Tijdens het webinar van 25 maart zal Kristian Mul (productowner bij Logius, Digitoegankelijk) een toelichting geven op de wettelijke verplichtingen, deadlines en wat daarbij komt kijken. Ook vertelt een ervaringsdeskundige over hoe lastig het is als hij/zij een app wil gebruiken die niet toegankelijk is en waar hij/zij dan tegenaan loopt.

Aanmelden

Meer informatie, handige links en het aanmeldformulier zijn te vinden op de activiteitenpagina van Gebruiker Centraal.

Gerelateerde dienst(en)