Main content

Vanaf 30 juli a.s. is het alleen nog mogelijk om met eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) in te loggen op het Digilevering portaal van Logius. 

Waarom EH3?

De overgang naar eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 is voor zowel uw organisatie als voor Logius een belangrijke stap. Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau om in te loggen, hoe veiliger de toegang tot uw gegevens. 

Steeds meer dienstverleners vragen betrouwbaarheidsniveau EH3 voor hun online diensten. EH3 is daardoor het meest gebruikte eHerkenningsmiddel en kan dus als de standaard worden gezien.

Wat betekent dit voor uw organisatie?

Als u niet tijdig overstapt dan is het na 30 juli a.s. niet meer mogelijk om gebruik te maken van het Digilevering portaal met een lager betrouwbaarheidsniveau (2+) van eHerkenning. Als gebruiker van het Digilivering portaal is het dus noodzakelijk om ten minste een account te bezitten dat voldoet aan betrouwbaarheidsniveau 3.

Welke stappen zijn er nodig om gebruik te kunnen maken van EH3?

Op de website van eHerkenning is alle benodigde informatie te vinden over het aansluiten op eHerkenning en de verschillende betrouwbaarheidsniveaus. eHerkenning | eHerkenning aanvragen

Houd rekening met een doorlooptijd van maximaal 3 weken, afhankelijk van de beschikbaarheid van op te leveren documenten. 

Heeft u al EH3?

Als u al beschikt over een eHerkenning inlogmiddel met betrouwbaarheidsniveau 3 dan heeft u nog informatie van Logius nodig. Deze informatie is van belang voor de machtigingenbeheerder eHerkenning binnen uw organisatie. De machtigingenbeheerder heeft u nodig, omdat diegene machtigingen kan aanvragen en wijzigen voor alle personen binnen uw organisatie.

Voor het inloggen op de preproductie omgeving van Digilevering heeft u de dienst “Inloggen bij Digilevering PP” nodig. Voor het inloggen op de productie omgeving van Digilevering heeft u de dienst “Inloggen bij Digilevering Prod” nodig. Geef deze informatie tijdig door aan de machtigingenbeheerder.

Vragen?

Mocht u eHerkenning gerelateerde vragen hebben dan kunt u het beste contact opnemen met eHerkenning via info@eherkenning.nl

Voor vragen over het gebruik van het Digilevering portaal kunt u contact opnemen met Logius via ons algemene contactformulier. We proberen dan zo snel mogelijk uw vraag te beantwoorden.  

Gerelateerde dienst(en)