Main content

In Nederland willen we dat openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor alle burgers. Want ieder mens heeft het recht om gewoon als ieder ander mee te doen in de maatschappij. Om die reden moet je ook met een rolstoel een gebouw binnen kunnen komen. Dit geldt ook voor de digitale overheid. In onze samenleving kun je bijna niet meer zonder het internet en computers. En veel mensen willen dat ook helemaal niet missen. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk, én verplicht voor de (semi-)overheid. Als websites goed in elkaar zitten kunnen ze door iedereen worden gebruikt, ook door bezoekers met een beperking. En dan kan echt iedereen meedoen.

Hoe maak je een website toegankelijk?

Gelukkig zijn er standaarden opgesteld die helpen bij het toegankelijk maken van websites. Logius beheert een aantal van deze standaarden. In de standaard voor digitale toegankelijkheid staan afspraken en eisen voor de manier waarop websites ontworpen, gebouwd en beheerd moeten worden. Die eisen zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek en praktijkervaringen van mensen met een beperking. Volg je die eisen, dan weet je dus dat de website door alle bezoekers gebruikt kan worden. 

Meer weten?

Wil je zelf aan de slag met toegankelijkheid? Lees dan verder op de website van DigiToegankelijk. Ben je een projectleider, manager of bestuurder en wil je een toegankelijke website realiseren? Dan kun je werken met het stappenplan voor toegankelijkheid, of nalezen wat precies verplicht is voor de (semi-)overheid.

Gerelateerde dienst(en)