Main content

Logius is gestart met een technische vernieuwing van de Berichtenbox van MijnOverheid. De nieuwe dienstverlening wordt ontwikkeld onder de naam Federatief Berichten Stelsel. Hierbij wordt de techniek achter de volledige backend van de MijnOverheid Berichtenbox vervangen.

Via het Federatief Berichten Stelsel (FBS) wordt het versturen van berichten aan burgers en ondernemers eenvoudiger & efficiënter. Het Federatief Berichten Stelsel is straks te gebruiken door alle huidige klanten van MijnOverheid/Berichtenbox én organisaties die op dit moment de stap naar MijnOverheid/-Berichtenbox nog niet hebben genomen.

Het initiatief voor deze nieuwe opzet komt van dienstaanbieders zelf. Logius realiseert samen met hen deze innovatie. De overgang naar het nieuwe federatieve stelsel gebeurt terwijl de winkel gewoon openblijft: de continuïteit van dienstverlening aan burgers en ondernemers staat bovenaan.

Na de ontwikkeling is de eerste stap in de invoering van FBS de migratie van alle dienstaanbieders naar de nieuwe Berichtenbox. De migratie staat gepland voor 2023. Samen met een representatieve groep dienstaanbieders wordt er momenteel gewerkt aan de voorbereidingen.

Meer informatie

Bekijk de pagina met meer informatie over FBS. U vindt hier onder andere een uitgebreide uitleg over het stelsel en de planning. Ook is er specifieke aandacht voor de migratie. Op deze pagina vindt u altijd de meest actuele informatie en documentatie.

Gerelateerde dienst(en)