Main content

De website Stelselcatalogus.nl heeft vanaf vandaag twee nieuwe functionaliteiten. Je kunt informatie nu nog sneller vinden dankzij de interactieve stelselplaat. En met de nieuwe set concepten “clusterbegrippen” leg je gemakkelijk verbindingen.

Stelselplaat

De Stelselplaat is een overzicht van de belangrijkste gegevens uit het Stelsel van Basisregistraties en hun onderlinge relaties. De plaat is interactief. Door te klikken, krijg je de betreffende gegevens uit de Stelselcatalogus te zien. De Stelselplaat wordt op drie manieren gerepresenteerd. Deze representaties kunnen als pdf worden gedownload op de homepagina.

Clusterbegrippen

Logius heeft een set concepten ontwikkelt die de taxonomie “clusterbegrippen” vormt. Clusterbegrippen zijn generieke concepten waarmee gegevens uit

verschillende registraties op een (indirecte) manier met elkaar verbonden kunnen worden op basis van gedeelde eigenschappen. Deze set clusterbegrippen

vormt een eerste aanzet voor deze taxonomie en gebruikers wordt gevraagd om input te leveren voor de verdere doorontwikkeling hiervan.

Tips en suggesties

Ook in het nieuwe kwartaal werkt het team Stelselcatalogus verder om nieuwe features te realiseren. Uiteraard zijn alle tips en suggesties van harte welkom. Neem hiervoor contact op met uw Logius contactpersoon of maak gebruik van het contactformulier.

Gerelateerde dienst(en)