Main content

De Rijksoverheidscampagne ‘Laat je niet interneppen’ is gericht op het herkennen en voorkomen van online criminaliteit. Een veelgebruikte manier van criminaliteit is mensen online misleiden. Ook Logius werkt dagelijks aan het voorkomen van phishing en haalt duizenden nepsites offline per jaar.

DigiD en MijnOverheid

Logius werkt dagelijks aan het voorkomen van de Phishing met DigiD en MijnOverheid. Phishing uit naam van MijnOverheid en DigiD gebeurt op ieder moment en elke dag. Cybercriminelen proberen met nagemaakte vormgeving achter bepaalde gegevens van mensen te komen. Lees wat Logius doet tegen phishing in het interview met Roeland.

Laat je niet interneppen

De meerjarige campagne van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties roept mensen op om goed de afzender van online berichten te checken en bij twijfel weg te klikken of swipen. Op laatjenietinterneppen.nl kunnen mensen meer informatie vinden over hoe ze dit soort online misleiding kunnen herkennen en wat ze ertegen kunnen doen.

Gerelateerde dienst(en)