Main content

Met de DigiD app log je nu nog sneller in bij meerdere overheidsorganisaties. Als iemand bij verschillende organisaties zijn zaken achter elkaar wil regelen, dan hoeft hij niet elke keer opnieuw een koppelcode in te voeren en een QR-code te scannen. Een pincode invoeren in de DigiD app is voldoende. Dit maakt inloggen met DigiD sneller en eenvoudiger. 

Hoe werkt het?

Wanneer mensen digitaal zakendoen met een overheidsorganisatie via hun laptop of tablet, dan kunnen zij inloggen met de DigiD app. Zij moeten dan eerst een koppelcode invoeren en een QR-code scannen met de DigiD app op hun mobiele telefoon. Zo herkent DigiD wie wil inloggen met de app en worden de apparaten tijdens het inloggen aan elkaar gekoppeld. Als dezelfde persoon binnen 3 uur opnieuw bij een andere organisatie wil inloggen met de DigiD app, dan hoeft hij alleen zijn pincode in te voeren. Het overnemen van de koppelcode en scannen van een QR-code is dan niet meer nodig. 

Gebruiksvriendelijkheid verbeterd

Het overnemen van de koppelcode en scannen van de QR-code is niet voor iedereen altijd even makkelijk. Hierover ontvangt de DigiD helpdesk regelmatig vragen. Door deze stappen zo min mogelijk te vragen aan de gebruiker verbeteren wij het gebruiksgemak van de DigiD app en blijft de veiligheid gewaarborgd.

Geen actie nodig voor organisaties

Organisaties die gebruikmaken van DigiD hoeven niet apart aan te sluiten op de versnelde manier van inloggen met de DigiD app. De functionaliteit is aan de kant van de gebruiker ingeregeld. De werking hangt wel af van het type koppelvlak waarop de organisatie is aangesloten. Als een gebruiker achter elkaar bij verschillende organisaties wil inloggen die op hetzelfde koppelvlak zijn aangesloten, werkt het versneld inloggen altijd. In sommige gevallen, wanneer de koppelvlakken van elkaar verschillen, dan werkt het niet altijd. De gebruiker doorloopt dan de normale inlogprocedure.

Tweederde logins zijn met de DigiD app

Inmiddels hebben maar liefst 12 miljoen mensen de DigiD app gedownload. Tweederde van alle DigiD-logins worden tegenwoordig gedaan met de app. Het is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Vooral wanneer de gebruiker inlogt op hetzelfde apparaat als waar ook de DigiD app op staat. Dan is alleen een pincode nodig tijdens het inloggen. Logius maakt het gebruik van DigiD app steeds gebruiksvriendelijker. Het versneld inloggen op een ander apparaat draagt hieraan bij. 
 

Gerelateerde dienst(en)