Main content

De DigiD app is nu ook geschikt voor Android-apparaten die geen gebruikmaken van de QR-code scanner van Google. De meeste Android apparaten maken gebruik van het Google platform, maar er zijn uitzonderingen zoals Fairphone. Hier houdt de app nu rekening mee. 

Wanneer mensen inloggen met de app op een ander apparaat, dan moeten zij een koppelcode invoeren en een QR-code scannen met de DigiD app. Zo herkent DigiD wie wil inloggen met de app en worden de apparaten tijdens het inloggen aan elkaar gekoppeld. Wanneer mensen probeerden in te loggen met de app op een Android-telefoon zonder Google platform, liep de app vast tijdens het scannen van de QR-code. Dit was frustrerend voor hen wanneer zij zaken op een ander apparaat wilden regelen. Met deze wijziging zorgt Logius ervoor dat mensen zonder Google platform eenvoudig hun zaken kunnen regelen met de overheid. 

Tweederde logins zijn met de DigiD app

Inmiddels hebben maar liefst 12 miljoen mensen de DigiD app gedownload. Tweederde van alle DigiD-logins worden tegenwoordig gedaan met de app. Het is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Vooral wanneer de gebruiker inlogt op hetzelfde apparaat als waar ook de DigiD app op staat. Dan is alleen een pincode nodig tijdens het inloggen. 
 

Gerelateerde dienst(en)