Main content

Op digid.nl en YouTube zijn nieuwe DigiD-instructievideo’s te zien. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je bijvoorbeeld de DigiD app activeert of ermee inlogt. Ook vind je er uitleg over het aanvragen van de sms-controle in Mijn DigiD. De instructievideo’s zijn nu ook beschikbaar in het Engels.

Digitale inclusie 

De stapsgewijze uitleg over DigiD in de video’s kunnen mensen helpen wanneer zij er niet uitkomen. De belangrijkste video’s zijn er nu ook in het Engels. Dit maakt DigiD toegankelijk voor een bredere groep mensen. Ook zijn er andere vormen van hulp. Denk aan de DigiD helpdesk via de telefoon, social media (X) en het contactformulier. Logius, de beheerder van DigiD, werkt ook samen met organisaties om mensen hulp te bieden bij de digitale overheid. Veel bibliotheken hebben een Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kan iedereen vragen stellen over onder andere DigiD. Of iemand kan er een Digisterker cursus volgen. Met dit soort initiatieven wil Logius de toegankelijkheid vergroten en het begrip en vertrouwen in het gebruik van DigiD stimuleren. Als iemand alsnog zijn zaken met de overheid liever door een ander laat regelen, dan kan er gebruik worden gemaakt van DigiD Machtigen.  

Benieuwd? 

Bekijk onze vernieuwde instructievideo’s op de DigiD-website: Instructievideo's voor DigiD | DigiD. Maakt uw organisatie gebruik van DigiD? Verwijs uw gebruikers dan naar de instructievideo’s bij vragen over DigiD.

Gerelateerde dienst(en)