Main content

Heeft u nog een DigiD aansluiting met een EV / CA2020 certificaat in gebruik? Dan moet deze voor 4 december 2022 vervangen worden door een PKIo Private Root CA - G1 certificaat. Volg in dat geval de stappen hieronder.

Als u al gebruik maakt van een PKIo Private Root CA - G1 certificaat in uw aansluiting, dan kunt u uw reguliere planning voor certificaatvervanging aanhouden.

Stappenplan uw certificaten wisselen

  • Zorg dat u een nieuw PKIo Private Root CA - G1 certificaat hebt (met daarin uw OIN) voor zowel de productie- als de preproductieomgeving. LET OP: Voor een SAML-aansluiting mag dit NIET hetzelfde certificaat zijn. Meer informatie hierover vindt u in de Factsheet - SAML certificaten en metadata.
  • Dien deze wijziging van de preproductieomgeving uiterlijk maandag 3 oktober in bij Logius via het wijzigingsformulier van DigiD. Dan is er voldoende tijd om de wijziging op de gewenste datum uit te voeren.
  • Voer de wijziging door volgens de planning die u heeft afgestemd met Logius en test uw aansluiting. 
  • Bij een succesvolle wijziging op uw preproductieomgeving, kunt u deze op dezelfde manier ook op de productieomgeving doorvoeren. Dien deze wijziging van de productieomgeving uiterlijk maandag 24 oktober in bij Logius via het wijzigingsformulier van DigiD. Dan is er voldoende tijd om de wijziging op de gewenste datum uit te voeren.

Gerelateerde dienst(en)