Main content

Op 15 mei is het inlogscherm van DigiD veranderd. Ook de DigiD app ziet er vanaf de update op 27 mei  anders uit. De nieuwe look & feel is toekomstvast, rustiger en volgens de laatste UX-inzichten. Zo kunnen we beter aansluiten op de behoeften van onze gebruikers.

Promotie DigiD app
Inloggen met de app staat voortaan altijd bovenaan in het inlogscherm van DigiD. Ook als een organisatie alleen de inlogmethode gebruikersnaam en wachtwoord vereist. Zo stimuleert Logius het gebruik van de DigiD app. Hiermee zijn gebruikers namelijk gereed voor de toekomst als er meer en meer vereist wordt dat men inlogt met de app. 

Inlogscherm en app in Engels
Vanaf nu is het ook mogelijk bij zowel het inlogscherm als de app te kiezen voor Engels. Hiermee helpen we een deel van de gebruikers die de Nederlandse taal niet machtig zijn omdat zij bijvoorbeeld in Nederland tijdelijk werkzaam zijn of studeren.

Visuele ondersteuning
Er wordt rekening gehouden met burgers die meer uitleg nodig hebben door de toevoeging van animaties en afbeeldingen. Denk bijvoorbeeld aan een icoon voor iedere manier van inloggen. Deze visuele ondersteuning maakt het voor gebruikers nog duidelijker hoe ze kunnen inloggen.

 

Gerelateerde dienst