Main content

Inloggen bij het pensioenfonds in België om je pensioen te bekijken. Of inloggen om je in te schrijven voor het hoger onderwijs in Denemarken. Vanaf nu kun je met je DigiD online zaken regelen met overheidsorganisaties in Europa die zijn aangesloten op Europees inloggen (eIDAS).

Hoe kan ik inloggen?

Inloggen bij overheidsorganisaties die zijn aangesloten bij Europees inloggen kan alleen met de DigiD app waaraan een eenmalige controle van een identiteitsbewijs is toegevoegd (ID-check) of met een identiteitskaart die is uitgegeven na 13 maart 2021.

Waar kan ik inloggen?

Er is in Europa geen centraal overzicht waar alle aangesloten overheidsorganisaties in de verschillende landen op staan. Iemand kan met DigiD inloggen als er op de inlogpagina van de organisatie één van onderstaande logo’s staat.

Voorbeeld logo's Europees inloggen

Waarom Europees inloggen?

DigiD is erkend als Europees inlogmiddel en voldoet hiermee aan de EU-verordening eIDAS. De afkorting eIDAS staat voor ‘Electronic Identification And Trust Services’. eIDAS zorgt ervoor dat overheidsorganisaties in landen binnen de Europese Economische Ruimte (EER) elkaars inlogmiddelen toegang geven. Als Nederlander kan je met je DigiD bijvoorbeeld inloggen bij de overheid in Finland en Italianen kunnen met hun inlogmiddel bij de Nederlandse overheid zaken doen.

Logius en eIDAS

Logius biedt producten en diensten waarmee iedereen veilig en makkelijk toegang krijgt tot online dienstverlening. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa. Logius heeft DigiD geschikt gemaakt voor inloggen over de grens in samenwerking met RVO, RvIG en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Gerelateerde dienst(en)