Main content

 

Dinsdag 3 oktober na 18.00 uur wordt het PKIoverheid-certificaat voor de SAML-signing vervangen in de preproductie-omgeving van DigiD. Op maandag 9 oktober wordt vóór 06.00 uur dit certificaat ook in de productie-omgeving vervangen. Voor beide momenten geldt dat u mogelijk aanvullende acties moet nemen. Dit is alleen nodig als u een SAML-aansluiting heeft. Gedurende dit extra onderhoud is DigiD tijdelijk niet beschikbaar.

Test uw aansluiting

De certificaten die worden vervangen, worden gebruikt voor de SAML-signing in de verbinding met DigiD. Het is belangrijk dat u uw aansluitingen goed test, omdat uw SAML-applicatie mogelijk niet automatisch het nieuwe certificaat vertrouwt en daardoor uw aansluiting niet meer werkt.

Let op: Deze wijziging geldt niet voor CombiConnect aansluitingen.

Vervolgacties voor u of uw leverancier

Om ervoor te zorgen dat uw webdienst na de vervanging blijft werken, is het belangrijk dat u de nieuwe SAML-metadata van DigiD inleest in uw SAML-applicatie. Bij veel SAML-applicaties gebeurt dit automatisch zodra wij in het onderhoudsmoment de SAML-metadata hebben vervangen. Bij sommige SAML-applicaties is het echter nodig dat u de SAML-metadata handmatig inleest via de URL die we hiervoor beschikbaar hebben. Dit dient u dan te doen direct ná het onderhoudsmoment.

Downloads beschikbaar

Heeft u de nieuwe SAML-signing certificaten voorafgaand aan de wijziging nodig, dan kunt u de certificaten downloaden op onze documentatie pagina.

In onderstaand overzicht vindt u de details van de wijziging in de SAML-metadata.

Omgeving

Nieuwe metadata per

SAML-metadata URL

Preproductie

Dinsdag
3 oktober 19.00u

https://was-preprod1.digid.nl/saml/idp/metadata

Productie

Maandag 
9 oktober 06.00u

https://was.digid.nl/saml/idp/metadata

Gerelateerde dienst(en)