Main content

Inloggen met alleen een DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord kan bij veel organisaties niet meer. Dat kan alleen nog met een extra beveiliging: de DigiD app of sms-controle. DigiD-gebruikers die deze extra beveiliging nog niet hebben geactiveerd, worden geïnformeerd waarom het belangrijk is dat wel te doen.

Het is belangrijk dat inloggen met DigiD bij de overheid en andere organisaties veilig en betrouwbaar blijft. Steeds meer organisaties vragen daarom een extra beveiliging bij het inloggen via de DigiD app of sms-controle. Bijvoorbeeld bij de Belastingdienst, UWV en zorgverzekeraars. En binnenkort ook bij MijnOverheid, Toeslagen en de SVB. Daarmee zijn gegevens beter beschermd.

Informeren over belang activeren extra beveiliging

DigiD-gebruikers (215.000) die nog geen DigiD app of sms-controle hebben geactiveerd, ontvangen daarom een brief waarin wordt uitgelegd dat het belangrijk is dat wel te doen. Ze kunnen anders niet meer overal inloggen.

Hulp bij activeren

Ook staat in de brief hoe zij de extra beveiliging kunnen activeren en waar ze hulp kunnen krijgen. Zo kunnen zij terecht bij de helpdesk van DigiD en staat alle benodigde informatie en instructievideo’s op www.digid.nl/aanzetten. Ook is het mogelijk om langs te gaan bij de Informatiepunten Digitale Overheid bij bibliotheken. De organisaties die een extra beveiliging (gaan) vereisen, informeren gebruikers zelf ook over de verandering en het belang om de extra beveiliging te activeren.

Logius en DigiD

Iedereen regelt steeds meer online. Ook met de overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds. Vaak gaat het daarbij om persoonlijke gegevens. Veiligheid staat daarbij voorop. Nu, maar ook in de toekomst. Logius zorgt daarom voor veilige manieren van inloggen met DigiD. Zo blijven gegevens goed beschermd.

 

Gerelateerde dienst(en)