Main content

Logius was een van de partners van de ‘Dag van de DigiD’ van de gemeente Oss op vrijdag 30 juni 2023. Tijdens dit evenement konden inwoners direct een DigiD aanvragen en activeren, en eventuele vragen stellen. Een goed initiatief om mensen die moeite hebben met DigiD persoonlijk te helpen.

DigiD aanvragen, direct activeren en ermee oefenen

Het bijzondere aan de Dag van de DigiD was dat bezoekers ter plaatse een DigiD konden aanvragen én activeren. Normaal duurt het 3 werkdagen voordat je de brief met activeringscode thuis ontvangt om DigiD te activeren na de aanvraag. Op de dag van de DigiD gingen mensen met een werkende DigiD naar buiten. Ook kregen inwoners van de gemeente Oss de kans om meer te leren over het gebruik van DigiD. Bijvoorbeeld over inloggen met DigiD en de DigiD app activeren.

Persoonlijke hulp bij DigiD

Steeds meer zaken regel je online. Ook met de overheid. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Logius is de overheidsorganisatie achter DigiD en doet er veel aan om het gebruik van DigiD eenvoudig te maken. “We vonden de Dag van de DigiD meteen een heel goed initiatief. Tijdens deze dag hebben we mensen die moeite hebben met DigiD persoonlijk kunnen helpen. Daarnaast hebben we met eigen ogen gezien waar mensen tegenaan lopen. En dit nemen we natuurlijk mee om te kijken wat we kunnen verbeteren,” aldus de Dag van de DigiD-projectleider van Logius, Marieke Biever.

Geslaagde samenwerking

De dag van de DigiD was het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de gemeente Oss, Logius, ONS Welzijn, het Informatiepunt Digitale Overheid (Bibliotheek Oss), Gebruiker Centraal en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dankzij hun gezamenlijke inspanningen en expertise op het gebied van digitale dienstverlening is het gelukt om mensen op een laagdrempelige manier te ondersteunen.

Gerelateerde dienst(en)