Main content

Vanaf vandaag beschikt Stelselcatalogus.nl over de nieuwe functionaliteit Clusterbegrippen en is de beschikbare data geüpdatet.

 

Logius heeft een set concepten ontwikkeld die de taxonomie 'clusterbegrippen' vormt. Clusterbegrippen zijn generieke concepten waarmee gegevens uit verschillende registraties op een (indirecte) manier met elkaar verbonden kunnen worden op basis van gedeelde eigenschappen. Aan deze set clusterbegrippen zijn begrippen gekoppeld die in basisregistraties worden bijgehouden en momenteel al zijn opgenomen in de Stelselcatalogus.

Aan gebruikers wordt gevraagd om input te leveren om relaties te leggen tussen begrippen die worden bijgehouden binnen een bepaalde registratie en deze clusterbegrippen en om input te leveren voor het ontwikkelen van nieuwe clusterbegrippen.

Tips en suggesties

Ook in het nieuwe kwartaal werkt het Stelselcatalogus Team verder om nieuwe features te realiseren. Uiteraard zijn alle tips en suggesties bijdragen aan verdere optimalisatie van de website van harte welkom. Neem hiervoor contact op met uw Logius contactpersoon of maak gebruik van het contactformulier.

Gerelateerde dienst(en)