Main content

Vandaag start DigiD een online campagne om het gebruik van de DigiD app onder studenten te stimuleren. Studenten loggen regelmatig in bij DUO, studentenreisproduct.nl of andere overheidsorganisaties. Zij kunnen daarbij gebruikmaken van inloggen met de DigiD app of een sms-controle. Met deze campagne wil DigiD studenten wijzen op het gemak van de DigiD app en hen bewegen de app te downloaden, te activeren en ermee in te loggen.

De campagne is komende zes weken te zien op Facebook, Instagram, YouTube, Spotify en Google (search).

Lifehacks

Het concept van de campagne past bij de belevingswereld van studenten: ze kiezen graag een makkelijke weg. En staan dus open voor oplossingen die het leven eenvoudiger maken, ook wel 'lifehacks'. In 5 korte video’s wordt een lifehack getoond voor een praktisch probleem en wordt de link gelegd met het gemak van de DigiD app. Voorbeeld film lifehack.

In het tweede deel van de campagne wordt in animaties het praktische voordeel van de app onder de aandacht gebracht, namelijk om vanaf je mobiel rechtstreeks met alleen een zelfgekozen pincode in te kunnen loggen.

Op de website van DigiD is een campagnepagina ingericht www.digid.nl/lekkermakkelijk

DigiD app: de makkelijkste manier om veilig in te loggen

Met DigiD laat je zien wie je bent als je op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds. De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Je hoeft geen ingewikkeld wachtwoord  te onthouden. Alleen een pincode die je zelf kiest.

DigiD belangrijk speerpunt van programma elektronische Identificatie

Het programma elektronische Identificatie (eID) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft tot doel gebruiksvriendelijke, veilige en betrouwbare digitale interactie van burgers en bedrijven met de overheid mogelijk te maken. IJkpunten zijn: gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, betrouwbaarheid én digitale inclusie. Als onderdeel van het programma wordt het gebruik van de DigiD app actief gestimuleerd.

Gerelateerde dienst