Main content

Nikos werkt als DevOps Engineer voor team Search. Bezig zijn met open source software vindt Nikos uitdagend en interessant. “Ik vind het fijn om de wereld van open source te kunnen ontdekken, het is een onderdeel van mijn werk, dit maakt het extra leuk. Het is voor mij als ontwikkelaar namelijk de ultieme bewijskracht om open source software een kans te geven, gezien de successen en de hoeveelheid van burgerlijke applicaties die daarop gebaseerd zijn”.

Ik houd van structuur, dat kan ik hier goed vinden

“Binnen mijn werk wordt er van je verwacht dat je meegaat met de tijd. Dus niet stilstaan en door- ontwikkelen, hier sta ik zelf ook achter. Wat mijn werk onderscheidend maakt is dat ik niet bezig hoef te zijn met winst maken, daar is de overheid namelijk niet op gericht. Zo heb ik meer tijd en ruimte om me te focussen op wat echt telt. Ik vind het namelijk belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan een mooi eindproduct voor burgers en de algehele maatschappij. Daarnaast dragen mijn werkzaamheden ook bij aan andere elementen, zoals bijvoorbeeld het milieu. Wij delen bij KOOP namelijk papierloos informatie en zijn gericht op zoveel mogelijk automatiseren. Dit vind ik belangrijk en een mooie toevoeging aan mijn werk. Je bent continu met vernieuwingen bezig op meerdere vlakken.Daarnaast werken wij binnen mijn team met de SAFe methodiek. Dit versterkt elkaar enorm en zorgt voor een structurele werkvoorraad. De afspraken zijn strakker gepland, niet elke dag is hetzelfde en je hebt een doel voor ogen waar je gezamenlijk naartoe werkt. De SAFe training moest ik binnen een jaar afronden, maar hier kreeg ik genoeg ruimte voor”.Er zijn uitdagingen waar je continu alert op moet zijn. Dat houdt je scherp

“Soms is het een uitdaging om de software en de risico’s rondom data, zoals bijvoorbeeld een applicatie zo veilig mogelijk te moeten bouwen om datalekken te voorkomen. Zodat de burgers beschermd zijn en hier niks van meekrijgen. Veiligheidsrisico’s en de software die wij ontwikkelen hebben continu te maken met verbeteringen, je weet nooit of er gevoelige data bijzit. Dit is een uitdaging waar je continu alert op moet zijn. Wat je wijzigt in de software, heeft direct en indirect invloed op het dataverkeer en gevoelige gegevens. Het traject van nieuwe technologieën goedkeuren kan hierdoor misschien langer duren maar daardoor wordt dit wel beter. Het kost iets meer tijd maar levert uiteindelijk wel de gewenste resultaten op”.

Als Nederlands niet je moedertaal is, hoeft dat voor werken bij de Overheid geen belemmering te zijn

“Het is hier absoluut geen taboe om bekend te maken dat je toe bent aan een nieuwe functie. Overstappen naar een andere baan binnen dezelfde organisatie gaat hier een stuk makkelijker dan in de privésector. Ik vind het daarom fijn om te weten dat ik na een aantal jaar samen met HR kan kijken welke functies er openstaan en wat er bij mij past. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen. Daarnaast waardeer ik het enorm dat je veel kansen krijgt bij de Overheid. Ook als Nederlands niet je moedertaal is, is dat voor werken bij de Overheid nooit een belemmering geweest, ik ben zelf van Griekse komaf”.

Nikos Mytilinos

DevOps engineer