Main content

Wil je je graag blijven ontwikkelen? Dan zit je volgens Danielle bij Logius goed. Zij begon drie jaar geleden als contractmanager en is nu leveranciersmanager. “Omdat ik steeds nadenk over mijn ontwikkeling ging ik kort na mijn start bij Logius koffiedrinken met collega’s in allerlei functies. De rol van leveranciersmanager vond ik boeiend. Ik heb gesolliciteerd, met succes dus. Zo zie je: binnen Logius is veel mogelijk.”

Volop ruimte om je te ontwikkelen

“Logius biedt mij de vrijheid om te groeien. En dat in een veilige omgeving met een laagdrempelige, prettige sfeer waar collega’s voor je klaarstaan. De functie van leveranciersmanager in de publieke sector in de IT vraagt kennis en vaardigheden op verschillende vlakken. Gelukkig krijg je volop ruimte om deze te ontwikkelen. Wat mijn werk ook boeiend maakt, is dat ons werkveld als digitale dienstverlener altijd in beweging is. Heel Nederland kent onze producten, zoals DigiD, MijnOverheid en Berichtenbox.”

Veel overleggen en adviseren

“Als leveranciersmanager zet ik mij in om de relatie met onze belangrijkste leveranciers structureel te versterken. Ook zijn we bezig met het opzetten van datadriven marktverkenningen en adviseer ik de organisatie over hoe we onze leveranciers het beste kunnen managen en over de markt. Het leuke van mijn werk is dat ik veel overleg met leveranciers en interne stakeholders. En dat ik events, congressen en inspiratiesessies bezoek om onze kennis up-to-date te houden. Extra mooi: leveranciersmanagement is nog in ontwikkeling, waardoor ik de kans krijg mijn stempel hierop te drukken en zo nog meer van toegevoegde waarde te zijn.”

Lezingen en stappen tellen

“Hiervóór was ik bijna drie jaar contractmanager bij Logius. Ik wilde ervaren hoe het is om contracten te managen; gesprekken voeren met leveranciers, kijken hoe je het optimale uit contracten kunt halen, luisteren naar de – vaak veranderende – behoefte van interne stakeholders. Met veel plezier vervulde ik deze functie. Dat komt ook door mijn collega’s, de boeiende IT-sector én de werkcultuur. Bij Logius werk je samen met mensen in veel verschillende functies. En wat ook leuk is: er wordt altijd wel iets georganiseerd; van een cursus zakelijk tekenen en lezingen over diversiteit tot tennisles en een stappentelcompetitie.”

Ook werken bij Logius?

Danielle, leveranciersmanager

Danielle 

leveranciersmanager