Main content

“Dit is het digitale hart van ons land. Hier gebeuren voor mij als strategisch inkoper van ICT-producten heel interessante en belangrijke dingen. DigiD, MijnOverheid; het moet gewoon werken. Maar ‘gewoon’ is aan de achterkant eigenlijk heel complex. En dat vind ik de uitdaging.” Richard vertelt waarom hij geniet van zijn werk bij Logius.

Het beste van beide werelden

Richard heeft een bak aan ervaring als ICT-inkoper. Dan mag je best wat noten op je zang hebben natuurlijk. “Toen ik in 2021 in gesprek kwam met Logius, was ik erover na aan het denken om als zzp-er verder te gaan. De afwisseling sprak me aan. Maar ik wilde eigenlijk ook die vaste groep collega’s en de vertrouwensband die je samen opbouwt. Ik kreeg allebei. Ik werk in dienst van Logius en een aantal uren als zzp-er bij andere ministeries. Dit past perfect bij mij.”

Puzzel leggen

“In multidisciplinaire teams werken betekent dat voor elk project vakmensen in een groep bij elkaar worden gezet, iedere met zijn eigen specialisatie. Ik als inkoper, een inhoudsdeskundige, iemand van juridische zaken; de samenstelling is geheel afhankelijk van de aard van het project. We leren iedere keer zoveel van elkaar! Samen alle stukjes van die complexe puzzel leggen; ik vind het heerlijk. Mijn blik wordt altijd weer verruimd.”

Het teamgevoel

“Mijn team; dat is eigenlijk een ruim begrip. Met ieder nieuw project krijg ik een nieuw team van collega’s waar ik een aantal weken heel nauw mee samenwerk. De diversiteit vind ik echt een verrijking en je leert elkaar echt goed kennen. Tegelijkertijd hebben we het hele team van Logius, waar we bijvoorbeeld iedere dertien weken een PI-event mee hebben. We sparren veel, bij wijze van spreken met de benen op tafel. De sfeer is goed en maakt dat ik geen moment spijt heb gehad van mijn beslissing om bij Logius te gaan werken.”

Foto van Richard

Richard

Strategisch inkoper

Ook werken bij Logius?