Main content

Coach, begeleider, trainer; diverse rollen komen samen in de functie van Scrum Master bij Logius. Gevarieerd werk? Reken maar! Het ene moment begeleid je een collega individueel, het andere moment faciliteer je het hele team met tools. Samen met jou bepalen we welke teams je ondersteunt. Denk aan de collega’s die de dienst MijnOverheid ontwikkelen. Of de financiële administratie verzorgen. Continu bouw je aan optimaal presterende teams. Cruciaal voor het bereiken van onze ambities.

Ook werken bij Logius?

Waarom is de baan van Scrum Master bij Logius iets voor jou?

Drie voordelen op een rij:

  1. Jouw ontwikkeling staat centraal. Een team begeleiden binnen een andere afdeling? Een andere functie uitoefenen? Het is allemaal mogelijk. Daarnaast vinden we vakinhoudelijke ontwikkeling belangrijk. Zo wissel je in de Community of Practice ervaringen uit met de andere scrum masters.
  2. Bij Logius spreken we dezelfde taal. Op elk niveau in de organisatie zijn we overtuigd van de meerwaarde van agile werken. Jij krijgt alle ruimte om deze mindset verder te brengen.
  3. Fijne collega’s. Logius voelt als een warm bad. We zijn betrokken bij elkaar en gaan op een open en persoonlijke manier met elkaar om.

Contact

Meer weten? Scrum Master Richard Slot beantwoordt graag jouw vragen! Neem contact met hem op via 06 - 54 75 79 19 of richard.slot@logius.nl. In de video hieronder vertelt Richard alvast iets over zijn werk.

*Muziek speelt*

Richard – Scrum-master:
In 2016 ben ik bij Logius begonnen en in 2020 heb ik een overstap gemaakt. Er werd de gelegenheid geboden om intern door te groeien naar iets anders, echt heel iets anders. Tot op de dag van vandaag ben ik daar nog heel erg content mee. Het is leuk om met testers en ontwikkelaars samen te werken in een dev-ops team. Wij bouwen aan 'MijnOverheid' en van mij wordt verwacht dat ik een stukje de scrum-methodologie beleef en ook zorg dat zij dat gaan doen. Wat er zo mooi aan is, is dat je continu aan het verbeteren bent. Je begint met je sprintplanning, je bent twee weken lang in een sprint aan het werk en aan het einde ga je dat weer evalueren. Nieuwe verbeterpunten die daaruit komen, worden in de volgende sprint alweer toegepast. Dus je bent continu bezig in een verbeter-loop. Dat is echt heel gaaf om te zien. De rol als scrum-master geeft je de gelegenheid om samen met mensen te groeien. Er zijn verschillende rollen die je als scrum-master hebt. Maar als coach fungeren voor jonge mensen die ieder hun eigen vak aan het uitvoeren zijn, dat vind ik leuk om daar als team groter en sterker in te worden.

*Muziek eindigt*

Logo Logius, Ministerie van BZK verschijnt in beeld.
Beeldtekst: Meer weten? 
www.logius.nl/werkenbij

Hoe de agenda van een Scrum Master bij Logius eruitziet:

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

9.00u

Acties en mail verwerken Acties en mail verwerken Acties en mail verwerken Acties en mail verwerken Acties en mail verwerken
10.00u

Weekstart met Inkoop en Juridische Zaken

Sourcing- en Leveranciersoverleg (SLO)

Wekelijke stand-up    
11.00u   Bespreken contracten      
12.00u Lunch Lunchwandeling met collega's Lunch Lunch Lunch
13.00u Contracten inventariseren     System demo  
14.00u Inkoopoverleg   Koffie drinken met collega    
15.00u   Inkoopspecificaties opstellen   Bijpraten met Product Owner Werkgroepoverleg
16.00u     Wekelijke sync    
17.00u Mail verwerken Rapportages bijwerken Mail verwerken   Borrel op het Plein

Je bent continu bezig in een verbeter-loop. Je werkt twee weken lang in een sprint en aan het einde ga je die weer evalueren. Nieuwe verbeterpunten die daaruit komen, worden in de volgende sprint alweer toegepast.