Main content

Van DigiD en MijnOverheid tot de Berichtenbox: heel Nederland kent de producten en diensten van Logius. Wij geloven in een overheid die altijd, overal én voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Als expert informatievoorziening (IV) heb jij hierin een belangrijk aandeel. Bijvoorbeeld door de gegevensuitwisseling tussen individuele inwoners, het bedrijfsleven en de overheid te verbeteren, door middel van standaardisatie en het verhogen van de datakwaliteit. Of door de stem van onze belangrijkste stakeholders te vertalen naar gebruiksvriendelijke producten en software. Kortom, jij draagt bij aan een digitale overheid die werkt voor iedereen.

Ook werken bij Logius?

Waarom is de baan van IV-expert bij Logius iets voor jou?

Drie voordelen op een rij:

  • Innovatie staat centraal. Bij Logius proef je continu van de nieuwste innovaties. We zijn een dynamisch bedrijf en er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen. Dat maakt jouw werk extra uitdagend.
  • Ontwikkelkansen voor jou. Wil je je graag blijven ontwikkelen? Bijvoorbeeld door vakgerichte opleidingen? Of door van functie te wisselen? Dan zit je goed bij Logius. We bieden je de vrijheid om te groeien.
  • Collega’s staan voor je klaar. Je krijgt de ruimte en vrijheid om je functie op jouw manier in te vullen, maar je kunt tegelijkertijd altijd terugvallen op je deskundige en prettige collega’s.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze functies? Of wil je meer weten over werken bij Logius? Neem gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

*Opzwepende muziek speelt*

Verschillende medewerkers van Logius:
Ik werk nu een half jaar met veel plezier bij Logius. Inmiddels meer dan acht jaar. Ik werk nu vijf jaar bij Logius. Ik hoor bijna bij het meubilair als je het zo bekijkt. Logius is het hart van de digitale samenleving. Ik vind het heel erg prettig om de stem van onze stakeholder, waaronder de burger, te kunnen vertalen in gebruiksvriendelijke producten en software. Bij Logius werken wij volgens Safe. Dat is opgeschaald agile werken. De organisatie is ingericht om een flexibele en wendbare organisatie te zijn en snel in te kunnen spelen op de ontwikkelingen die plaatsvinden. De voldoening uit mijn werk haal ik uit oplossen van bepaalde vraagstukken. Ook vind ik het leuk om mee te werken aan de verbetertrajecten. Voor de overheid is het belangrijk dat iets betrouwbaar is en veilig, nou, dat is mijn vakgebied. En ik hoef dan niet te vragen: moeten we dat wel of moeten we dat niet doen? Het moet gewoon goed zijn. De functionele wens of eis zo neer te zetten dat het ook beheersbaar is en dat het ook gebruikt kan worden door andere collega's. Dat is een continu proces en dat daagt continu uit. Je moet op zoek gaan naar de meeste waarde die je kan leveren. Maar dat moet je ook kunnen verantwoorden, want daar is niet iedereen het altijd mee eens. In mijn rol vind ik het eigenlijk wel heel leuk om dat te doen. Voor mij is de voldoening echt talentgericht werken. Ik ben zelf echt, zoals ze zeggen een verbinder, en daar is ruimte voor. Waarbij traditioneel veel van bovenaf werd opgegeven van: zo moeten jullie gaan werken. Is er nu eigenlijk de kans voor teams om zichzelf te organiseren. Dat geeft heel veel vrijheid. Ik stelde een aantal vragen van: kan ik dit doen, mag ik dit doen? En de reacties waren altijd: ja, natuurlijk kan je dat doen en mag je dat doen, ga daarvoor. Al gauw proef je hier dat bij Logius echt die ondernemende sfeer eruit kwam. Er werd de gelegenheid geboden om intern door te groeien naar iets anders en die heb ik met twee handen aangegrepen. Als coach fungeren voor jonge mensen die ieder hun eigen vak aan het uitvoeren zijn, dat is echt heel gaaf om te kunnen doen. Wij zijn een heel leuk, maar serieus team. Een geoliede machine. Ik heb echt het gevoel dat ik mezelf kan zijn. Het is een goede balans tussen serieus werk, maar ook tijd en ruimte voor gewoon leuke dingen. Ik kan veel sfeer brengen. Dus we proberen wel plezier te maken, maar ook hard te werken. En we zijn ook vaak toch aan het pionieren. Het is hard werken, maar we doen dat gezamenlijk, in verbinding met elkaar. Het is keihard werken, keihard lachen en keihard genieten.

*Muziek eindigt*

Logo Logius, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verschijnt in beeld.

Beeldtekst: Meer weten?
www.logius.nl/werkenbij

Voor de overheid is het belangrijk dat iets betrouwbaar is en veilig, nou, dat is mijn vakgebied. En ik hoef dan niet te vragen: moeten we dat wel of moeten we dat niet doen? Het moet gewoon goed zijn.