×

De afgelopen week heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook op Logius heeft dit impact. Lees verder op de pagina Continuïteit dienstverlening Logius

Werken bij Logius

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Welkom in het hart van de digitale overheid.

Werken bij Logius

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

Lees meer over de impact van ons werk op 'Werken voor Nederland'

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. 10 jaar later zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas)
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof
 • Een extra verlofregeling voor ouderen

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Vacatures

Bekijk onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • Senior Architect (open) Standaarden

  Den Haag

  SBR is een methode voor het samenstellen en elektronisch aanleveren van overwegend financiële berichten. Aan de basis hiervan ligt de noodzaak om te standaardiseren, met name op gegevens. Een van de hierbij te gebruiken standaarden is XBRL (eXtensible Business Reporting Language) wat is gebaseerd op XML standaarden. XBRL biedt de mogelijkheid een taxonomie te beschrijven waarmee de informatie op gestandaardiseerde en gestructureerde wijze beschikbaar komt die nodig is voor het samenstellen van verplichte rapportages op het gebied van o.a. belastingaangiften, jaarrekeningen en statistieken. Dankzij deze taxonomie kunnen gegevens ook worden hergebruikt.

 • Senior Communicatie Adviseur

  Den Haag

  Logius helpt de overheid, bedrijven en burgers om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Dat doen we met producten en diensten die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Wij zoeken een ervaren senior communicatie adviseur die samen met ons werkt aan de verdere groei van Logius. Heb jij interesse in strategische vraagstukken van de digitale overheid, ben je iemand die met enthousiasme de regie pakt op communicatiegebied en heb je coördinerende ervaring in een communicatieteam? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

 • Communicatie Adviseur

  Den Haag

  Logius helpt de overheid, bedrijven en burgers om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Dat doen we met producten en diensten die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Wij zoeken een ervaren communicatieadviseur die samen met ons de interne communicatie, arbeidsmarktcommunicatie en corporate communicatie van Logius verder uitbouwt.

  Bij Logius werken we aan de naamsbekendheid van onze organisatie, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt, en laten we steeds zien wat de maatschappelijke impact van de dienstverlening van Logius is. Ook helpen we onze collega’s van de diensten en producten van Logius op het gebied van communicatie, zodat we vanuit één Logius naar buiten kunnen treden.

 • SIEM Specialist (S12)

  Den Haag

  Ben jij een ervaren SIEM Specialist die alles weet over informatiebeveiliging? Wil jij werken in het hart van de digitale overheid? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

  Als SIEM Specialist werk je in het hart van de digitale overheid. Samen met je collega’s waak jij over de digitale veiligheid voor producten en diensten zoals DigiD, MijnOverheid en Digipoort. Dankzij deze diensten van Logius kunnen mensen veilig hun belastingaangifte doen, kan een overheidsorganisatie digitaal post sturen naar burgers en kan de Douane miljoenen berichten over inkomende en uitgaande goederen verwerken.

 • Strategisch Inkoper

  Den Haag

  Als strategisch inkoper sta jij vooraan in het inkoopproces van Logius. Binnen de kaders van de geldende wet- en regelgeving ben je creatief en integer en streef je naar een doelmatige en kwalitatief hoogwaardige inkoop.

 • Kwaliteitsadviseur Klantcontactcentrum Logius

  Den Haag

  Wat ga je doen?
  Als ervaren Kwaliteitsadviseur ga je aan het werk in een klantcontact omgeving
  die impact heeft op de samenleving. Door je ervaring analyseer je snel processen en draag je gedegen oplossingen aan. Daarbij maak je gebruik van gangbare standaarden in klantcontact en het analyseren van tevredenheidsonderzoeken, alles gericht op het continu verbeteren van de dienstverlening.

  De kwaliteitsadviseur heeft diverse onderwerpen in de portefeuille:

 • Strategisch Adviseur

  Den Haag

  Wat zoekt Logius?

  Jij bent degene die in de digitale overheid de ontwikkelingen op de voet volgt en onderzoekt wat daarvan de impact is op de dienstverlening van de overheid en Logius in het bijzonder. Je kunt daardoor goed meedenken met strategische vraagstukken en sparren met productmanagers, programmamanagers, portfoliomanagers en het directieteam. Complexe maatschappelijke vraagstukken met een stevige ICT-component? Daar zet jij graag je tanden in. Bestuurlijke processen doorgrond je snel en belemmeren je niet. Met een vooruitziende blik help je de positionering van Logius te versterken aan de verschillende bestuurlijke tafels en help je mee de koers en richting van strategische programma’s te bepalen en uit te dragen.

 • Functioneel Ontwerper

  Den Haag

  Wat ga je doen?

  Jij bent een ervaren Functioneel Ontwerper die de juiste vragen weet te stellen en wensen vertaalt naar veilige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor onze voorzieningen. Met jouw overtuigingskracht en ervaring op het gebied van Functioneel Ontwerp maak jij de vertaalslag van business requirements naar haalbare ICT-oplossingen en kwalitatief goede documentatie hiervoor die je vastlegt in Confluence.

 • Architect standaarden

  Den Haag

  Logius zorgt voor producten en diensten voor de digitale overheid. Mensen kennen ons van bijvoorbeeld DigiD, MijnOverheid en Digikoppeling. We werken in het kloppend hart van de digitale overheid. Met jouw integrale visie op architecturen zorg je ervoor dat burgers en medewerkers van overheidspartijen veilig en eenvoudig gebruik kunnen maken van producten van de e-overheid.

  Als architect (open) standaarden standaardiseer en ontwikkel je standaarden en afsprakenstelsels. Daarnaast geef je in het domein eProcurement sturing aan de verdere professionalisering, implementatie en uitvoering van het beheer van standaarden. eProcurement bestaat uit de diensten DigiInkoop en e-factureren. Met e-factureren sturen leveranciers facturen elektronisch naar de overheid.

JongLogius

JongLogius is er voor enthousiaste, jonge medewerkers tot en met 35 jaar om hen te verbinden met elkaar én met Logius. JongLogius organiseert diverse activiteiten waarin persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en netwerken centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan een werkbezoek aan Google, een kennissessie omgaan met stress of een Matchday binnen Logius.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl.