Werken bij Logius

Welkom in het hart van de digitale overheid

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren.

Werken bij Logius

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

Lees meer over de impact van ons werk op 'Werken voor Nederland'

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. 10 jaar later zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas)
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof
 • Een extra verlofregeling voor ouderen

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Vacatures

Bekijk onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • Fraude & Data-expert

  Den Haag

  Wil jij bijdragen aan een veilige en betrouwbare digitale overheid? Ben jij iemand die van zijn hobby zijn werk maakt? Iemand die altijd zoekt naar de nieuwste ontwikkelingen van data-analyse tot machine learning en visualisaties? Dan is het cluster Fraude & Data expertise op zoek naar jou!  

  Binnen het cluster wordt door analyse en onderzoek van data gewerkt aan het tegengaan van misbruik en oneigenlijk gebruik, maar ook verbetering van de dienstverlening en interne bedrijfsvoering.

  Tegengaan van misbruik en oneigenlijk gebruik

 • Jurist

  Den Haag

  Hou jij je graag bezig met complexe juridische vraagstukken?

  Als Jurist ben jij het juridische geweten van de producten en diensten die Logius aanbiedt en draagt eraan bij dat onze dienstverlening voldoet aan wet- en regelgeving. Daarvoor werk je samen met andere disciplines binnen Logius, zoals met architecten, productmanagers en servicemanagers. Jij maakt de vertaalslag tussen techniek en recht. Jij stelt kaders en adviseert gevraagd en ongevraagd over technische of bestuurlijke beslissingen die genomen worden. Je signaleert juridische risico’s en biedt opties hoe ze te vermijden.

  Onze juristen zijn all-rounders binnen ICT-recht en rouleren op den duur door de organisatie. Zo heb jij elke keer een nieuwe uitdaging.

 • Senior Scaling Scrum Master

  Den Haag

  Logius is op zoek naar een ervaren Senior Scaling Scrum Master, binnen Logius beter bekend als de Release Train Engineer (RTE). Weet jij als geen ander hoe de overheid ICT toepast en hoe ICT in de toekomst kan worden ingezet om de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven te bevorderen? Beschik je over de nodige ervaring met Agile werken? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

 • Scrum Master

  Den Haag

  Optimaliseer jij als Scrum Master de Agile werkwijze bij Logius?

  Wat ga je doen als Scrum Master bij Logius?

  Agility zit in jouw DNA, je gelooft in de Agile mindset en weet dit op een goede manier uit te dragen naar jouw collega’s. Als Scrum Master ondersteun je een Agile team binnen één van de Agile Release Trains van Logius en zorg je ervoor dat deze teams niets in de weg staat om efficiënt en productief te werken. Je werkt nauw samen met o.a. de Product Owner en je collega Scrum Masters en je bewaakt het Agile gedachtegoed. Je bouwt continu aan een krachtig en zelf organiserend Agile team en je weet door het coachen van de teamleden met enthousiasme en energie het team nog beter te laten worden.

 • Internal Auditor

  Den Haag

  We zoeken een interne auditor die de afdeling Juridische Zaken en Inkoop en Compliance komt versterken.

  Een interne auditor voert interne audits uit om o.a. te onderzoeken in hoeverre de dienstverlening en de interne organisatie aan de compliance eisen en vigerende normen voldoet. De interne auditor voert, op verzoek van het management of vanuit een eigenstandige verantwoordelijkheid, incidenteel controles/audits uit of beleid, procedures en richtlijnen volledig en juist worden opgevolgd en of de interne controles hierop, volledig, effectief en juist worden uitgevoerd. Daar waar de audits niet worden uitgevoerd door de interne auditfunctie, coördineert de interne auditor vraaggestuurde externe (IT) audits.

 • Functioneel Ontwerper

  Den Haag

  Logius is op zoek naar ervaren Functioneel Ontwerpers. Ben jij de vertalende schakel tussen de gebruiker en techniek? Verhogen jouw ontwerpen de zelfstandigheid en inclusiviteit van de burger in contact met de overheid? Beschik je over de nodige ervaring met Agile werken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

 • Agile Project Management Ondersteuner

  Den Haag

  Ben jij de Agile PMO die ondersteunt, ontzorgt en van aanpakken weet? Een echte meedenker die ziet wat er moet gebeuren en snel actie onderneemt? Solliciteer dan nu!

  Je bent als Agile PMO steun en toeverlaat van een train en ondersteunt daarbij de zogenaamde Trojka (Release Train Engineer, Product Manager en System Architect) en waar nodig ook andere mensen binnen de Train, zoals bijv. HR managers, teams etc. Deze functie van Agile PMO heet RTO binnen Logius, wat voor Release Train Ondersteuner staat.

  Als PMO ben je onder meer verantwoordelijk voor:

JongLogius

JongLogius is er voor enthousiaste, jonge medewerkers tot en met 35 jaar om hen te verbinden met elkaar én met Logius. JongLogius organiseert diverse activiteiten waarin persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en netwerken centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan een werkbezoek aan Google, een kennissessie omgaan met stress of een Matchday binnen Logius.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl.