Werken bij Logius

Welkom in het hart van de digitale overheid

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren.

Werken bij Logius

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

Lees meer over de impact van ons werk op 'Werken voor Nederland'

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. 10 jaar later zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas)
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof
 • Een extra verlofregeling voor ouderen

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Vacatures

Bekijk onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • Kwaliteitsadviseur

  Den Haag

  Je bent een ervaren Kwaliteitsadviseur in een klantcontact omgeving die impact heeft op de samenleving. Door je ervaring analyseer je snel processen en draag je gedegen oplossingen aan. Daarbij maak je gebruik van gangbare standaarden in klantcontact door (i)KTO’s en continue verbeteren van dienstverlening.

  De kwaliteitsadviseur heeft diverse onderwerpen in de portefeuille:

  Coaching: de kwaliteitsadviseur levert een bijdrage aan het proces van coachen van medewerkers binnen het Klantcontactcentrum van Logius. Levert een bijdrage aan het houden van regelmatige klanttevredenheidsonderzoeken en helpt om verbeteringen in processen door te voeren aan de hand van de input van klanten.

 • Architect

  Den Haag

  Wil jij aan de slag in de Logius ART Authenticatie en Portalen en breng je visie op, kennis van en ervaring met overheidsarchitectuur mee? Dan willen wij graag met jou praten. Dan gaan we het hebben over je ervaring als developer met het Symfony PHP Framework, met VueJS, maar ook over de technische ontwerpen voor de bouw van complexe systemen.

  Wat ga je doen als Architect?

  Wat jou wordt voorgelegd of wat jij ontdekt toets je telkens aan de architectuur en stem je af met je collega’s. Je bent bezig met het hoe van het ontwerp. Je vertaalt de behoefte van de klant naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet-functionele vereisten. Een ontwerp wat morgen ook nog relevant en bruikbaar is.

 • Informatiebeveilingspecialist

  Den Haag

  Ben jij de informatiebeveiligingspecialist (IB-Specialist) met cloud-kennis, met name Kubernetes en Docker, en ervaring met inrichten en beheren van IDS, vulnerability scanning, database activity monitoring en Red Hat identity management? En beheers jij iptables en Python? Dan komen we graag met jou in gesprek.

  In deze rol gebruik je dagelijks monitoring tools en handel je meldingen van deze tools en van ons SIEM af. Tegelijk denk je mee over IB bij migratie naar ons nieuwe container platform.

  Wat ga je doen als IB specialist?

 • Data Analist

  Den Haag

  Wil jij bijdragen aan een veilige en betrouwbare digitale overheid? Ben jij iemand die van zijn hobby zijn werk maakt? Iemand die op de hoogte is van actuele trends ten aanzien van fraude en misbruik in het publieke domein. Ga jij in je vrije tijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data-analyse? Dan is het cluster Fraude & Data Expertise op zoek naar jou!

  Je levert samen met jouw collega’s een stevige bijdrage aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening van Logius en de weerbaarheid van burgers en bedrijven.

  Wat ga je doen?

 • Fraudeonderzoeker

  Den Haag

  Wil jij bijdragen aan een veilige en betrouwbare digitale overheid? Ben jij iemand die van zijn hobby zijn werk maakt? Iemand die op de hoogte is van de actuele trends ten aanzien van fraude en misbruik in het publieke domein. Ga jij in je vrije tijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen? Dan is het cluster Fraude & Data expertise op zoek naar jou!

  Je levert samen met jouw collega’s een stevige bijdrage aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening van Logius en de weerbaarheid van burgers en bedrijven.

  Wat ga je doen?

 • Scrum Master

  Den Haag

  Wat ga je doen als Scrum Master bij Logius?

  Agility zit in jouw DNA, je gelooft in de Agile mindset en weet dit op een goede manier uit te dragen naar jouw collega’s. Als Scrum Master ondersteun je een Agile team binnen één van de Agile Release Trains van Logius en zorg je ervoor dat deze teams niets in de weg staat om efficiënt en productief te werken. Je werkt nauw samen met o.a. de Product Owner en je collega Scrum Masters en je bewaakt het Agile gedachtegoed. Je bouwt continu aan een krachtig en zelf organiserend Agile team en je weet door het coachen van de teamleden met enthousiasme en energie het team nog beter te laten worden. Ook als niet alle teamleden op dezelfde locatie werkzaam zijn.

 • Functioneel Ontwerper

  Den Haag

  Wat ga je doen?

  Jij bent een ervaren Functioneel Ontwerper die de juiste vragen weet te stellen en wensen vertaalt naar veilige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor onze voorzieningen. Met jouw overtuigingskracht en ervaring op het gebied van Functioneel Ontwerp maak jij de vertaalslag van business requirements naar haalbare ICT-oplossingen en kwalitatief goede documentatie hiervoor die je vastlegt in Confluence.

JongLogius

JongLogius is er voor enthousiaste, jonge medewerkers tot en met 35 jaar om hen te verbinden met elkaar én met Logius. JongLogius organiseert diverse activiteiten waarin persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en netwerken centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan een werkbezoek aan Google, een kennissessie omgaan met stress of een Matchday binnen Logius.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl.