Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Welkom in het hart van de digitale overheid.

Werken bij Logius

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas).
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof.
 • Een extra verlofregeling voor ouderen.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Vacatures

Bekijk onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • Operationeel Inkoper

  Den Haag
  Wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de digitale overheid? Ben jij iemand die van uitdagingen houdt en zich graag in complexe onderwerpen verdiept? Kom dan bij Logius werken! Werken bij Logius is uitdagend - niet alleen omdat Logius de digitale dienstverlener van de Nederlandse overheid is en verantwoordelijk is voor essentiële diensten zoals DigiD, maar ook omdat wij als organisatie volop in beweging zijn. Logius heeft op dit moment meer dan 200 leveranciers waar wij verschillende diensten van afnemen, van kleinere software contracten tot de gehele outsourcing van diensten en teams. Binnen Logius werken we volgens de SAFe/Agile werkwijze, wat ook betekent dat we met zelforganiserende teams werken.
 • Tactisch Inkoper

  Den Haag
  Wie ben je? Je bent een inkoper met ervaring in het uitvoeren van enkelvoudige en meervoudige procedures als ook inbesteden. Je bent bekend met het Rijksinkoopstelsel en de verschillende categorieën die hiervoor zijn opgezet. Je bent bereid om je in de soms erg complexe materie te verdiepen waar je binnen Logius mee te maken krijgt. Je bent communicatief sterk, en weet snel een netwerk op te bouwen. Je kunt met iedereen samenwerken en bent een teamplayer. Daarnaast ben je positief kritisch, kijk je met een heldere blik naar zaken en begrijpt de politiek-bestuurlijke realiteit waar Logius mee te maken heeft. Je werkt oplossingsgericht, integer en bent een creatieve denker en doener die altijd streeft naar een doelmatige en kwalitatief hoogwaardige inkoop.
 • Senior specialist gegevensuitwisselingstandaarden

  Den Haag
  Voor het beheer van standaarden maken we bij Logius gebruik van het Beheer en Ontwikkelmodel Open Standaarden. En bij ons in Den Haag nemen we je daar graag in mee. Je komt als senior specialist of adviseur gegevensuitwisselingsstandaarden in een team van leuke en enthousiaste collega’s die je snel op weg kunnen helpen. Het mooiste van jouw baan? Een interessant en veelzijdig werkterrein. Bij het cluster Centrum voor Standaarden ben je samen met een aantal collega’s verantwoordelijk voor het beheer van de landelijke standaarden binnen Logius. Jouw taak is het bijhouden van de specificaties, het opzetten en onderhouden van een brede community van overheids- en marktpartijen en het opzetten en bijhouden van een gedegen governance en besluitvormingsstructuur.
 • Servicemanager

  Den Haag
  Je bent als Service Manager voor één of meerdere Agile/DevOps teams mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening van de producten en diensten bij Logius. Tevens ben je samen met de Product Owner het aanspreekpunt voor afnemers en leveranciers van de dienstverleningsketen. Je behartigt de belangen van de Logius dienstverlening en overziet het grote geheel met de onderstaande uitgangspunten. Als Service Manager zorg je voor een juiste uitvoering van: Kwaliteit kenmerken en continue service verbetering:
 • Scrum Master(S11)

  Den Haag
  Wat ga je doen? Agility zit in jouw DNA, je gelooft in de Agile mindset en weet dit op een goede manier uit te dragen naar jouw collega’s. Als Scrum Master ondersteun je een Agile team binnen één van de Agile Release Trains van Logius en zorg je ervoor dat deze teams niets in de weg staat om efficiënt en productief te werken. Je werkt nauw samen met o.a. de Product Owner en je collega Scrum Masters en je bewaakt het Agile gedachtegoed. Je bouwt continu aan een krachtig en zelf organiserend Agile team en je weet door het coachen van de teamleden met enthousiasme en energie het team nog beter te laten worden.
 • Scrum Master

  Den Haag
  Wat ga je doen? Agility zit in jouw DNA, je gelooft in de Agile mindset en weet dit op een goede manier uit te dragen naar jouw collega’s. Als Scrum Master ondersteun je meerdere Agile teams binnen één van de Agile Release Trains van Logius en zorg je ervoor dat deze teams niets in de weg staat om efficiënt en productief te werken. Je werkt nauw samen met o.a. de Product Owner en je collega Scrum Masters en je bewaakt het Agile gedachtegoed. Je bouwt continu aan een krachtig en zelf organiserend Agile team en je weet door het coachen van de teamleden met enthousiasme en energie het team nog beter te laten worden.
 • Jurist bestuursrecht

  Den Haag
  Werken in het hart van de digitale overheid. Dat kan als jurist bestuursrecht bij Logius in Den Haag. Als ons juridisch geweten draag je eraan bij dat onze dienstverlening voldoet aan wet- en regelgeving. Daarvoor werk je samen met jouw collega’s binnen Logius, zoals architecten, productmanagers en servicemanagers. Wat je bij ons gaat doen? Jij maakt de vertaalslag tussen techniek en recht. Daarbij heb je een kaderstellende, adviserende, toetsende en ondersteunende rol. Zo kan het zijn dat je in een adviserende rol meedraait met teams uit onze Agile Release Trains (ART’s) van onze collega-directie Productiehuis of met een ander organisatieonderdeel binnen Logius. Je signaleert juridische risico’s en biedt opties hoe ze te vermijden.
 • Privacy-officer

  Den Haag
  Werken in het hart van de digitale overheid. Dat kan als privacy-officer bij Logius in Den Haag. Bij ons ben jij het aanspreekpunt voor Logius-brede privacyvraagstukken. Zie jij het als een uitdaging om samen met andere teams tot oplossingen te komen, zonder de juridische kwaliteit uit het oog te verliezen? Dan zit je in ons team helemaal op je plek. Bij het compliant maken en houden van Logius aan de Algemene verordening gegevensbescherming, help je ons met de vervolgstappen. Dit betekent onder het meer invoeren van een privacycheck, bijvoorbeeld als onderdeel van de Definition of Done. Daarnaast actualiseer je periodiek het privacybeleid van Logius en toets je of de organisatieonderdelen zich hier ook aan houden.
 • Strategisch Inkoper

  Den Haag
  Wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de digitale overheid? Ben jij iemand die van uitdagingen houdt en zich graag in complexe onderwerpen verdiept? Kom dan bij Logius werken! Werken bij Logius is uitdagend - niet alleen omdat Logius de digitale dienstverlener van de Nederlandse overheid is en verantwoordelijk is voor essentiële diensten zoals DigiD, maar ook omdat wij als organisatie volop in beweging zijn.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Verhalen van Logius collega's

Portret Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.

'We maken iets dat door heel Nederland wordt gebruikt'

Maaike werkt sinds een half jaar bij Logius. Ze krijgt een kick van problemen oplossen en dient graag de publieke zaak. Daarom koos ze voor Logius, nu ontwerpt ze voor álle Nederlanders.