Werken bij Logius

Welkom in het hart van de digitale overheid

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren.

Tekst Logius

Ik woon in Linschoten, dat is een dorpje tussen Woerden en Montfoort.

Ik fiets en ik zwem en ik tafeltennis. Ik ben een grote muziek liefhebber.

Nederland is een fantastische samenleving en ik vind het mooi om daar voor te knokken.

Ik kom uit de horeca, mijn vader had vroeger een zaak, dus daar ben ik ook in op gegroeid.

Mijn ouders zeiden altijd wil jij de hoogst opgeleide barvrouw van Nederland worden?

Toen dacht ik, ja misschien is het nu wel tijd om een serieuze baan te gaan zoeken..

..en toen dacht ik, ik heb ook masters bestuurskunde, dus dan maar misschien naar de overheid.

Ik wordt wel eens een nerd genoemd waarbij je het niet door hebt. Ik zie dat maar als en compliment.

Mijn kracht is verbinden, ik kan technisch heel erg goed begrijpen hoe iets in elkaar zit, ik heb heel veel verstand van netwerken, maar ik snap ook heel goed waar je het voor doet.

Uiteindelijk kan ik heel erg technisch gaan uitleggen hoe een DDoS aanval in elkaar zit, maar het resultaat is gewoon dat je geen belasting aangifte kunt doen.

Ik heb geen acht tot vijf mentaliteit, als de shit in de tent is, dan moet het gewoon gebeuren, punt.

Er komt een groot containerschip binnen met 18.000 containers, daar zit een vervolgproces achter.

Dat gaat via trein, binnenvaart, vrachtauto's die allemaal opgesteld worden en georganiseerd moeten worden..

..zodat dat containerschip leeg gehaald wordt en dat het vervolg proces kan starten.

Daar heeft het bedrijfsleven last van als dat niet werkt.

Voorheen dacht ik altijd dat ik nooit bij de overheid in dienst zou willen, omdat het toch een bepaald imago heeft, een beetje stoffig, dat kom ik hier helemaal niet tegen.

Vanaf het moment dat ik bij Logius werk, en ik heb hier ook een tijdje als externe gezeten, het is gewoon alsof je voor een bedrijf werkt, dat vind ik heel prettig want ik ben niet vies van een beetje werken.

Er wordt hier hard en goed gewerkt, sterker nog, het biedt me meer mogelijkheden omdat een aantal zaken, spannende werkzaamheden, die mogen alleen maar gedaan worden door de interne medewerkers.

Als je ICT leuk vindt is het wel een super leuke organisatie om voor te werken, omdat het heel gevarieerd en divers is, heel dienstverlenend en klant gericht.

Je hebt heel veel vrijheid, er werken leuke mensen, we hebben in ons team netwerk architecten, architecten op infrastructuur.

De drive, de betrokkenheid van de mensen vind ik heel erg hoog.
Maar ook de onderlinge collegialiteit om mensen te helpen.
Want je komt net binnen, bent nieuw, hebt geen idee, hoe zitten dingen?

Geen moeite, kan ik iets doen? kan ik je helpen? Dat vind ik heel prettig.

Ik vind het echt leuk om aan Nederland bij te dragen, ik heb het hier echt ontzettend naar mijn zin, met ons team, ik ben hier aan het werk voor Nederland.

Uiteindelijk doen we het natuurlijk allemaal voor de burger, belastingdienst, UWV, gemeenten. Dus dat vind ik heel leuk dat wij dat met zijn allen hier doen.

Je ziet gewoon een stukje van je eigen werk terug, waar ook mijn ouders, mijn vrienden, waar iedereen gebruik van maakt, dat vind ik heel erg leuk.

Als je een beetje een hart voor Nederland hebt dan is Logius een fantastische werkgever.

Er zijn genoeg uitdagingen hier, kansen moet je grijpen.
Vacatures

Bekijk al onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • Aanbestedingsjurist

  Den Haag

  Ben jij een ervaren jurist met interesse in aanbestedings- en contractrecht? En wil je publieke organisaties helpen digitale dienstverlening zo in te richten dat burgers en bedrijven betrouwbaar en eenvoudig zaken kunnen regelen? Dan is Logius jouw ideale werkplek. Als aanbestedingsjurist adviseer je over juridische aspecten in de voorbereiding en realisatie van agile ICT-trajecten. Zo zorg jij ervoor dat we juridisch in control blijven.

  Jouw uitvalsbasis is een team van juristen. Maar meestal werk je in multidisciplinaire teams met verschillende deskundigen, zoals contractmanagers en inkopers. Je collega’s kunnen rekenen op jouw adviezen over de bedrijfsjuridische aspecten van onze organisatie.

 • Junior jurist

  Den Haag

  Ben jij een talentvolle jurist en wil je publieke organisaties helpen digitale dienstverlening zo in te richten dat burgers en bedrijven betrouwbaar en eenvoudig zaken kunnen regelen? Dan maakt Logius graag kennis met je. Ervaring heb je niet nodig, drive en enthousiasme wel.

  Als junior jurist adviseer je over juridische aspecten in de voorbereiding en realisatie van agile IT-trajecten. Zo zorg jij ervoor dat we juridisch in control blijven. Jouw uitvalsbasis is een team van juristen. Maar meestal werk je in multidisciplinaire teams met verschillende deskundigen, zoals IT-architecten en contractmanagers.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl.

JongLogius

JongLogius is er voor enthousiaste, jonge medewerkers tot en met 35 jaar om hen te verbinden met elkaar én met Logius. JongLogius organiseert diverse activiteiten waarin persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en netwerken centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan een werkbezoek aan Google, een kennissessie omgaan met stress of een Matchday binnen Logius.