Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Welkom in het hart van de digitale overheid.
 

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Vacatures

 • Release Train Engineer

  Den Haag
  Met je energieke persoonlijkheid zorg je dat binnen de Agile Release Train (ART) Gegevensuitwisseling alles soepel werkt. Uiteraard doe je dit niet alleen maar ben je samen met de Product Manager en de System Architect de spin in het web. Je coördineert, faciliteert, communiceert en managed risico’s. Je lost overstijgende uitdagingen op en zorgt voor continue verbetering. Je ondersteunt meerdere niveaus (ART, ondersteunende teams, voorbereidende teams, uitvoerende teams, afrondende teams), en je hebt overzicht, zodat je over al die niveaus je aandacht kunt verdelen. Je werkt samen met stakeholders op meerdere niveaus. Met collega’s vergroot je de samenhang tussen de voorzieningen van Logius.
 • Scrum Master

  Den Haag
  Bij Logius in Den Haag leveren we producten en diensten voor de digitale overheid. Het mooie aan onze organisatie? Op elk niveau zijn we overtuigd van de meerwaarde van agile werken. En we begrijpen dat het toepassen daarvan een ongoing proces is. Daarom krijg jij als scrum master alle ruimte om het experiment aan te gaan en de agile-mindset binnen Logius verder te brengen. Daarbij kun je naar hartenlust samenwerken met vakspecialisten. En jezelf ontwikkelen op je vakgebied.
 • Senior Scrum Master

  Den Haag
  DigiD, MijnOverheid en Digikoppelingen. Dat zijn de bekende producten en diensten van Logius in Den Haag voor de digitale overheid. Het mooie aan onze organisatie? Op elk niveau zijn we overtuigd van de meerwaarde van agile werken en snappen we dat het toepassen daarvan een ongoing proces is. Niet vreemd dus dat jij als senior scrum master alle ruimte krijgt om te experimenteren samen met vakspecialisten. Zodat je de agile-mindset binnen Logius verder kunt brengen.
 • Senior Data Architect

  Den Haag
  Als Senior Data Architect van Logius ben je volledig op de hoogte van de wijze waarop je data gedreven werken faciliteert binnen de totale Enterprise Architectuur. Niet alleen om als Logius invulling te geven aan onze datastrategie, maar ook om de juiste IV-oplossingen in te kunnen zetten. Door je inhoudelijke expertise weet je niet alleen hoe jouw oplossing moet worden geïmplementeerd, maar ben je in ook staat om de wijze waarop dit wordt uitgevoerd te reviewen en bij te sturen. Als Senior Data Architect help jij Logius hierbij op weg en ben je verantwoordelijk voor het geven van dit inzicht. Een mooie uitdaging waar je onder andere het volgende voor doet:
 • Strategisch Adviseur Data

  Den Haag
  Wat ga je doen?Heb jij snelle stappen gemaakt in de consultancy en wil je weleens voor langere tijd blijvend impact maken bij één organisatie? Ben jij de adviseur die graag op basis van data de inhoud bij elkaar brengt en dit weet te vertalen naar de essentie in de vorm van een scherp advies? Ben jij gedreven om met behulp van data een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke opgaven? Dan zijn wij bij het data lab op zoek naar jou! Je bent direct betrokken bij de definitie en uitrol van de datastrategie. We bieden je veel aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Niet alleen strategie-executie, juist ook data innovatie en optimalisatie over de hele breedte van de organisatie.Belangrijkste resultaatgebieden:
 • Contractmanager

  Den Haag
  Wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de digitale overheid? Ben jij iemand die van uitdagingen houdt en zich graag in complexe onderwerpen verdiept? Kom dan bij Logius werken! Werken bij Logius is uitdagend - niet alleen omdat Logius de digitale dienstverlener van de Nederlandse overheid is en verantwoordelijk is voor essentiële diensten zoals DigiD, maar ook omdat wij als organisatie volop in beweging zijn.
 • Informatiebeveiliging-Specialist

  Den Haag
  Wil jij in het hart van de digitale overheid werken? Heb jij ervaring met operationele informatieveiligheid en risico’s beheersen? En ben je niet van checkbox-security? Dan komen wij graag met jou in gesprek! Wat ga je doen als IB specialist?Als IB Specialist ben jij van vele markten thuis. Je bent inzetbaar in meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de samenhang tussen de Logius IB-ers. Dit doet je vanuit drie hoofdtaken.
 • Solutionarchitect informatievoorziening

  Den Haag
  DigiD, MijnOverheid, de CoronaCheck-app. Met deze en andere diensten zorgt Logius in Den Haag voor een digitale overheid die voor iedereen werkt. Om deze producten en diensten mogelijk te maken werken wij met een divers toolinglandschap bestaande uit hardware en software. Als solutionarchitect informatievoorziening maak jij dat landschap overzichtelijk en efficiënt. Een serieuze bijdrage dus met impact op onze organisatie en dus op onze maatschappelijke opgave!

Uitgebreide beschrijving vacatures

U vindt al onze actuele vacatures, inclusief uitgebreide beschrijving op de website Werken voor Nederland.

Werken bij Logius:

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas).
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof.
 • Een extra verlofregeling voor ouderen.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Verhalen van Logius collega's

Cindy Babis op haar werkkamer

'Teams empowered maken, dat is mijn doel'

Cindy wilde vroeger stewardess worden, maar werd reisadviseur en later Agile teamcoach. Ze krijgt energie van het begeleiden van teams. Dat doet ze nu volop als Scrum Master bij Logius.

Portret Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.