Werken bij Logius

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Welkom in het hart van de digitale overheid.

Werken bij Logius

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

Lees meer over de impact van ons werk op 'Werken voor Nederland'

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. 10 jaar later zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas)
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof
 • Een extra verlofregeling voor ouderen

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Vacatures

Bekijk onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • Strategisch communicatieadviseur

  Den Haag

  Bij Logius werken we voor heel Nederland. Onze corebusiness is communicatie; tussen overheid, bedrijven, burgers en publieke organisaties. Dat doen we met veel passie en plezier. Vanuit het cluster Communicatie zorg jij dat we Logius in- en extern een helder profiel geven en weet je verschillende communicatie-instrumenten daarvoor strategisch in te zetten. Je gaat aan de slag in Den Haag.

  Het management neem je mee in jouw aanpak en je zorgt voor een goede dialoog. Ons verhaal over het werk dat we doen in het hart van de digitale overheid, gebruik je. Dit doe je om binnen en buiten Logius het vertrouwen in onze organisatie en dienstverlening te versterken.

 • Hoofd Control, Financiën & IV

  Den Haag

  Logius is op zoek naar een Hoofd Control, Financiën & Informatievoorziening (CF&Iv) binnen de Directie Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling (B&O) van Logius. Zoek jij als financial een plek waar je leiding kan geven, een adviesrol kan vervullen én het gezicht naar buiten kan zijn? Beschik je over de nodige ervaring met Agile werken? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

 • Procesmanager AO/IC

  Den Haag

  De procesmanager AO/IC zorgt ervoor dat de processen binnen de organisatie zijn vastgelegd. Je bent sterk in procesmatig denken en denkt altijd in mogelijkheden om te komen tot procesoptimalisatie. Je legt de organisatieprocessen vast en bent de hoeder van de administratieve organisatie. Je zorgt ervoor dat de processen goed leesbaar en goed benaderbaar zijn voor de collega’s binnen de organisatie. Je kunt daarnaast ook de processen goed uitleggen aan je collega’s, zowel de te volgen stappen als de ratio erachter. Je benoemt risico’s en identificeert verbetermogelijkheden.

 • Coördinerend adviseur open ICT standaarden

  Den Haag

  Als Coördinerend Adviseur Standaardisatie ben je bij het Bureau Forum Standaardisatie (BFS) een drijvende kracht bij het realiseren van een eenduidige, herkenbare, digitoegankelijke en veilige digitale overheid, die onderling goed samenwerkt. Onder andere door het bevorderen van het gebruik van open ICT-standaarden bij informatie-uitwisseling met burgers en bedrijven, en tussen overheidsorganisaties onderling. Je werkt in het hart van de digitale overheid op het grensvlak tussen uitvoering en beleid.

 • Service Manager

  Den Haag

  Je bent als Service Manager voor één of meerdere Agile/DevOps teams mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening van de producten en diensten bij Logius. Tevens ben je samen met de Product Owner het aanspreekpunt voor afnemers en leveranciers van de dienstverleningsketen. Je behartigt de belangen van de Logius dienstverlening en overziet het grote geheel met de onderstaande uitgangspunten.

  Als Service Manager zorg je voor een juiste uitvoering van:

  Kwaliteit kenmerken en continue service verbetering:

JongLogius

JongLogius is er voor enthousiaste, jonge medewerkers tot en met 35 jaar om hen te verbinden met elkaar én met Logius. JongLogius organiseert diverse activiteiten waarin persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en netwerken centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan een werkbezoek aan Google, een kennissessie omgaan met stress of een Matchday binnen Logius.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl.