Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Welkom in het hart van de digitale overheid.
 

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Vacatures

 • Functioneel Beheerder Digitale Werkplek

  Den Haag
  Ervoor zorgen dat iedere collega een optimale online werkplek heeft: dat is wat je als functioneel beheerder gaat doen. Jouw focus? Logius, de dienst digitale overheid. Vanuit Den Haag zorg je ervoor dat we het maximale halen uit applicaties als Webex en Microsoft Office 365. Dat doe je door te testen, implementeren, realiseren, monitoren, ondersteunen en adviseren.
 • Business Controller

  Den Haag
  Wij zijn binnen de directie ‘Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling’ en specifiek binnen de afdeling ‘Control, Financiële Administratie en IV’ op zoek naar een Business Controller. Beschik jij over relevante werkervaring op het managementinformatiesystemen, het formuleren van bedrijfsvoeringkaders en met het opstellen van managementrapportages? Dan gaan wij graag met jou in gesprek! Logius helpt de overheid, bedrijven en burgers om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Daarvoor is het belangrijk dat onze eigen financiële en economische processen op rolletjes lopen. Als assistent-concerncontroller help jij onze organisatie om altijd in control te zijn.
 • Medewerker Klantcontactcentrum Logius

  Den Haag
  Ben jij al enige tijd werkzaam binnen de wereld van klantcontact? Ben jij in staat om de kwaliteit en afhandeltijd van de meldingen van onze klanten te bewaken? Signaleer jij knelpunten en denk je graag mee hoe deze opgelost kunnen worden? Dan gaan wij graag met jou in gesprek! Wat ga je doen? Je beantwoordt tweedelijns meldingen van burgers en eerstelijns meldingen van klanten.Als medewerker van het KCC heb je een signalerende taak wat betreft de kwaliteit van de meldingen en de afhandeltijden. Dit betekent dat je voor een goede registratie van de meldingen zorgt en de voortgang hiervan bewaakt. Je hebt een voorbeeldfunctie waar het gaat om het afhandelen van meldingen en werkt hierbij volgens de COPC-norm.
 • Scrum Master

  Den Haag
  Bij Logius in Den Haag leveren we producten en diensten voor de digitale overheid. Het mooie aan onze organisatie? Op elk niveau zijn we overtuigd van de meerwaarde van agile werken. En we begrijpen dat het toepassen daarvan een continu proces is. Daarom krijg jij als scrum master alle ruimte om de agile-werkwijze binnen Logius naar een hoger niveau te brengen. Daarbij kun je naar hartenlust samenwerken met vakspecialisten. En jezelf uiteraard (blijven) ontwikkelen op je vakgebied.
 • Sourcingmanager

  Den Haag
  Sourcingkansen optimaal benutten: daar krijg jij energie van. Als sourcingmanager bij Logius in Den Haag zet je jouw ondernemerschap in om ons sourcingbeleid vorm te geven én te implementeren. Zo heb je een belangrijke rol in het toegankelijk maken van de digitale overheid voor iedereen in Nederland.
 • Leveranciersmanager

  Den Haag
  Koppel jij praktische IT-kennis aan een heldere visie op leveranciersmanagement? Draag je graag bij aan een digitale overheid die voor iedereen in Nederland werkt en toegankelijk is? Deze vacature in Den Haag is jouw opstap naar een veelzijdige carrière. Als leveranciersmanager bij Logius zet je op hoog niveau belangrijke lijnen uit.Als onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag, is Logius verantwoordelijk voor de digitale producten en diensten waarmee burgers zich verbinden met overheidsinstanties. Hier zijn veel externe leveranciers bij betrokken.
 • Contractmanager digitale overheid

  Den Haag
  Contractmanager een afwachtende rol? Niet bij Logius! Ons agile inkoop- en contractenlandschap daagt je uit om op organisatievlak creatief te zijn, terwijl je binnen de kaders van wet- en regelgeving blijft. Jij bent de schakel tussen Logius-afdelingen en leveranciers en bewaakt de naleving van contracten. Zo zorg je dat de dienstverlening van de digitale overheid voor heel Nederland beschikbaar is én blijft.

Uitgebreide beschrijving vacatures

U vindt al onze actuele vacatures, inclusief uitgebreide beschrijving op de website Werken voor Nederland.

Werken bij Logius:

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas).
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof.
 • Een extra verlofregeling voor ouderen.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Verhalen van Logius collega's

Cindy Babis op haar werkkamer

'Teams empowered maken, dat is mijn doel'

Cindy wilde vroeger stewardess worden, maar werd reisadviseur en later Agile teamcoach. Ze krijgt energie van het begeleiden van teams. Dat doet ze nu volop als Scrum Master bij Logius.

Portret Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.