Main content

Het voelt een beetje alsof we aan het speeddaten zijn; soms stappen er mensen bij ons aan tafel en andere keren schuiven wij bij hen aan. De korte gesprekjes die we hebben worden echt gewaardeerd. Ook door Margriet, die haar lunch opzij schuift en ons bij haar aan tafel uitnodigt.

We bespreken nog meer met Margriet. Van het verminderde gevoel in haar vingertoppen - waardoor mobieltjes moeilijk te gebruiken zijn - tot het opnieuw uitvogelen van haar stappenplan als wij ergens een knop veranderen. Als dank voor het leuke persoonlijke gesprek geven we haar een chocolade hartje. Wij gaan met de volgende burger in gesprek en laten haar al smikkelend achter.

#échtcontact

Margriet is niet de enige die we op Valentijnsdag leren kennen. We spreken jong en oud, en verwijzen waar mogelijk door naar de trainingen van onze collega’s bij de Bibliotheek, Seniorenweb en Digisterker. Die kunnen dan hands-on helpen of op een later moment een training geven. Stuk voor stuk hebben we leuke en waardevolle gesprekken deze dag. De actie deed daarmee zijn naam eer aan: #échtcontact.