Toolkit MijnOverheid

Op MijnOverheid hebben burgers overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. Zij kunnen hun persoonlijke gegevens inzien, post van de overheid ontvangen in hun digitale Berichtenbox en de status bekijken van hun lopende zaken bij de overheid.

In deze digitale toolkit vindt u middelen die u kunt inzetten om burgers te informeren en MijnOverheid meer bekendheid te geven.

Handleiding toolkit

Teksten

Voorbeeldbrieven

Brochures, banners, folders

Berichtenbox app

DigiD Machtigen & MijnOverheid

Op Youtube

De video is ook op Youtube beschikbaar: https://www.youtube.com/watch?v=z52P5HDBV2k 

Video's MijnOverheid

MijnOverheid: uw digitale post en persoonlijke gegevens op één plek

Op Youtube

De video is ook op Youtube beschikbaar: https://youtu.be/2owYg1cblG8 

Hoe werkt de Berichtenbox van MijnOverheid?

 • Hoe werkt de Berichtenbox van MijnOverheid?

  Om uw berichten in de Berichtenbox te lezen, gaat u naar www.mijn.overheid.nl. En logt u in met uw DigiD.

  Soms verschijnt dit blauwe scherm na het inloggen. Daarin ziet u een lijst van nieuwe organisaties die u digitale post kunnen sturen via de Berichtenbox.

  Wilt u post van deze organisaties digitaal ontvangen zet dan een vinkje bij akkoord. Zo niet, ga dan direct door naar MijnOverheid.

  Na het inloggen komt u in uw persoonlijke MijnOverheid-account.

  In uw Berichtenbox vindt u een overzicht van al uw berichten. Een bericht kunt u openen door op het onderwerp te klikken. Lees het bericht goed door en open altijd de bijlage. Want daarin staat belangrijke informatie.

  Berichten kunt u archiveren, verwijderen of doorsturen. Wilt u bijvoorbeeld een bericht doorsturen naar uw e-mailadres, klik dan hier. Berichten die u heeft gearchiveerd, vindt u terug in uw archief. En verwijderde berichten komen in de prullenbak. Daar kunt u een bericht definitief verwijderen.  

  Misschien helpt u iemand met zijn of haar digitale post en bent u daarvoor gemachtigd. Berichten voor deze persoon bekijkt u door op de paarse knop te klikken. De naam van deze persoon verschijnt. Klik op de naam. De naam verschijnt in de blauwe balk. U ziet alleen de berichten waarvoor u bent gemachtigd. Keer weer terug naar uw eigen berichten via 'terug naar mijn Berichtenbox'.

  We gaan nu naar uw persoonlijke instellingen. Onder instellingen kunt u uw e-mailadres opgeven en wijzigen. Op dit e-mailadres ontvangt u een melding wanneer er een bericht in uw Berichtenbox klaarstaat. Ook kunt u hier aangeven dat u een herinnering per e-mail wilt ontvangen als u een bericht in uw Berichtenbox na drie weken nog niet heeft geopend. En als u van een organisatie geen berichten in uw Berichtenbox wilt ontvangen verwijder dan het vinkje. Dan ontvangt u uw berichten weer per post.

  Het vinkje van de Belastingdienst kunt u niet verwijderen omdat de Belastingdienst sommige berichten alleen nog maar digitaal via de Berichtenbox verstuurt. Bent u klaar met het lezen van uw berichten of wijzigen van uw instellingen klik dan altijd op uitloggen.  

  Hopelijk heeft deze film u geholpen bij het werken met de Berichtenbox.

  Mijn.overheid.nl. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. 

Op Youtube

Deze video is ook op Youtube beschikbaar: https://youtu.be/ft99zx15i_g