Main content

Release 5.18 stond op maandag 8 februari 2021 gepland. De volgende updates zijn doorgevoerd:

Gebruikers krijgen voortaan bij het inloggen met DigiD in de browser een melding te zien, als het besturingssysteem van het apparaat en/of de browser niet meer de juiste ondersteuning biedt. Zo weten zij beter waarom het niet lukt om in te loggen en kunnen wij hen gericht informeren.

DigiD app

Logius verbetert de DigiD app continu. Een nieuwe update van de DigiD app vond plaats op maandag 15 februari 2021. De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

  • Gebruikers van de DigiD app kunnen berichten in de app ontvangen, zodra zij hier akkoord op geven. Zo zijn de gebruikers snel op de hoogte van eventuele wijzigingen.
  • Gebruikers van de DigiD app kunnen voortaan hun e-mailadres opgeven, zodat zij via het e-mailadres ge├»nformeerd worden over nieuwe meldingen in de app.

 

Gebruikers die hun DigiD app activeren met gebruikersnaam en wachtwoord, hoeven niet meer te wachten op een brief met activeringscode. De app is direct klaar voor gebruik. De gebruiker ontvangt wel een brief als bevestiging van de activatie.

 

Gebruikers die online zaken doen bij een dienst, waar binnenkort alleen met ID-check ingelogd kan worden, worden gewezen op het uitvoeren van de ID-check. Zo kunnen gebruikers hun online zaken blijven doen.