Main content

DigiD release 6.3 staat op maandag 21 februari 2022 gepland. De release van de DigiD app staat op 23 februari 2022 gepland. De volgende updates worden dan doorgevoerd:

Wanneer gebruikers de DigiD app hebben geactiveerd, wordt hen gevraagd de instelling ‘altijd inloggen in minimaal 2 stappen’ aan te zetten. Zo blijven hun gegevens goed beschermd.

Wanneer een gebruiker een onjuiste activeringscode invoert en hij meerdere brieven heeft ontvangen, wordt de gebruiker er beter op gewezen welke brief hij precies nodig heeft. Dit voorkomt onduidelijkheid bij de gebruiker.

Alle DigiD-brieven zijn aangepast. Voortaan zijn de brieven voor gebruikers beter te lezen en te begrijpen.

Gebruikers die hun pincode van de DigiD app willen wijzigen, krijgen voortaan standaard die optie te zien. De optie voor het wijzigen van de pincode van het identiteitsbewijs is dan niet meer direct te zien.

Als het activeren van de DigiD app met ID-check niet lukt, dan wordt de gebruiker sneller gewezen op een andere manier van activeren.

In de DigiD app wordt nu een contactformulier aangeboden in plaats van de contactmogelijkheid via e-mail. 

In de DigiD app worden veelgebruikte acties, zoals inloggen en het uitvoeren van de ID-check, uitgelegd met een video. Zo leggen we duidelijker aan gebruikers uit wat ze moeten doen.

Het is nu ook mogelijk om in de DigiD app een ID-check te doen met Nederlandse reisdocumenten die in het buitenland zijn uitgegeven, bijvoorbeeld op een ambassade.