Main content

Om notificaties te versturen tussen applicaties gebruiken cloud aanbieders de CloudEvents standaard. Hierop is een profiel gemaakt voor Nederlandse overheidspartijen. Het Nederlands profiel en de standaard krijgen een plek in het Federatief Datastelsel.

Logius vraagt uw bijdrage, reactie of commentaar in de openbare consultatie op het NLGOV profiel op de CloudEvents standaard. De consulatie loopt tot 30 april. Na deze consulatieperiode wordt met de reacties een 1.0 versie van het NLGOV profiel vastgesteld. Dit vastgesteld profiel zal worden aangemeld bij het Bureau Forum Standaardisatie om opgenomen te worden op de pas toe of leg uit lijst van verplichte standaarden voor de overheid. 

Hoe dient u een reactie in?

U kunt een reactie direct via onze github-omgeving indienen als issue. Reacties worden daar openbaar door Logius in behandeling genomen. Op https://github.com/Logius-standaarden/Openbare-Consultaties/ leest u hoe u een reactie als issue in kunt dienen. Ook kunt u een reactie sturen aan api@logius.nl. Reacties die via de mail binnenkomen worden door Logius ook openbaar als issue geregistreerd. De github-omgeving van het NLGOV CloudEvents profiel staat op: https://github.com/Logius-standaarden/NL-GOV-profile-for-CloudEvents

Gerelateerde dienst(en)